El primer secretari del PSC de les comarques gironines, Juli Fernández, no optarà a ser cap de llista per Girona si es manté la convocatòria d´eleccions al Parlament prevista pel pròxim 27 de setembre. En un comunicat, el PSC afirma que «Juli Fernández vol donar prioritat a l´alcaldia de Palafrugell i a la seva responsabilitat al partit, per respondre a l´exigència que la situació del PSC reclama i per fer costat a les agrupacions i els grups municipals repartits pel territori».

A les últimes eleccions al Parlament la condició de primer secretari va obligar Juli Fernández a assumir una posició de màxim consens, la qual el va acabar situant com a cap de llista del PSC a la demarcació.

Avui amb una situació del partit completament diferent, la prioritat per Juli Fernández és la reconstrucció de l'organització als municipis gironins.

El PSC admet que «si bé els resultats a les eleccions municipals a les comarques gironines no han estat suficientment satisfactòris per als socialistes, sí que signifiquen l´establiment de noves bases per encetar un nou cicle».

El primer secretari dels socialistes gironins recorda que el projecte del PSC és «un projecte col·lectiu en el qual ningú no hi és imprescindible i que té com a prioritat que el PSC de les comarques gironines hi ha d´estar ben representat».

A Palafrugell, el PSC i CiU han reeditat el pacte de govern d'aquests darrers quatre anys. Ho va anunciar Juli Fernández quan encara s'havien d'acabar de concretar per alguns serrells que manquen. Tot el contingut del pacte el donaran a conèixer en una roda de premsa prevista per aquest dimarts.

Juli Fernández és alcalde de Palafrugell des de maig de 2011. Tres anys abans havia estat escollit diputat al Congrés dels Diputats per la circumscripció de Girona. Des de 2012, era diputat al Parlament de Catalunya.