La calor històrica que ha viscut la província de Girona els vuit primers dies d’aquest juny es va quedar estroncada ahir. La raó és que un banc de núvols que al migdia es va situar al damunt dels municipis gironins va descarregar pluja a algunes zones.

A més, a les parts de la província on no va ploure, la presència del banc de núvols, que va dominar el cel, també va provocar una caiguda general de gairebé totes les temperatures. Per això, si el matí havia començat amb la tendència dels últims dies, amb temperatures que s’acostaven o superaven els 30 graus a mesura que la jornada avançava, la situació va tenir un canvi entre les 11 i les 12 del migdia d'ahir. Llavors, amb la presència d’aquest banc de núvols carregat de pluja, les temperatures van registrar una caiguda en picat.

El descens en picat de les temperatures

Així, el descens va ser de fins a 16 graus en alguns dels municipis gironins. Per exemple, a Vilablareix hi havia 34,7 graus de temperatura a les 11 del matí, tot i que a dos quarts d’una va caure als 18 graus. Per tant, la població va passar per una diferència de 16,7 graus en només una hora i mitja. Una situació similar es va viure a Vilobí d’Onyar, on a les 11 del matí hi havia 32,6 de temperatura i a dos quarts d’una va baixar fins als 16,3 graus. D’aquesta manera, el municipi va patir un descens de 16,1 graus, també en una hora i mitja de diferència.

En aquest cas, s’ha de subratllar que a Vilobí va caure una de les precipitacions més importants de la jornada d’ahir, perquè aquesta localitat va acumular 37,6 litres de pluja per metre quadrat en només mitja hora de temps. A la població veïna de Riudellots de la Selva, l’aiguat també va ser fort i els Bombers van haver d’actuar a tocar l’A2, perquè un cotxe havia quedat atrapat a l’aigua. La resta de poblacions gironines que van registrar un descens destacat de les temperatures van repartir- se entre les comarques de la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Gironès i les zones interiors de la Selva i de l’Alt Empordà. Entre aquests municipis, s’hi va situar Fornells de la Selva, on a dos quarts d’onze del matí hi havia 31,3 graus, tot i que a dos quarts de dues va caure fins als 16,8 graus de temperatura.

Per tant, una diferència de 14,5 graus en dues hores. A Banyoles, la caiguada de la temperatura també va ser molt forta. Segons el meteoròleg de la capital del Pla de l’Estany, Enric Estragués, en només 45 minuts, la ciutat va viure una davallada de 10 graus de temperatura. A la una del migdia hi havia 32 graus mentre que a tres quarts de dues, el termòmetre va marcar 22 graus. A Girona ciutat també va haver un fort descens de graus centrígrads. A dos quarts de dues del migdia es va registrar una temperatura de 21,9 graus, mentre que a les onze del matí, els termòmetres de la ciutat van marcar una màxima de 32,6 graus, el que suposa 10,7 graus més.

Una gran caiguda de la temperatura. Que també va viure la ciutat d’Olot. En aquest cas hi va haver 14 graus de diferència entre les deu del matí i les dotze del migdia. Es va passar de 30,3 graus a 16,3 en només dues hores. Avui es preveu un dia tranquil a la província de Girona malgrat les tempestes d’ahir i durant la matinada, segons la previsió del Meteocat.