El web de Protecció Civil mostra la previsió de meduses al litoral

10.06.2015 | 08:55

El web de platges de Protecció Civil de la Generalitat indicarà aquest any la previsió de meduses al litoral fins a 48 hores abans que hi arribin. El visor de platges http://interior.gencat.cat/platges.visor difon per tercer any consecutiu l'estat de les platges en línia i en temps real. La possibilitat de saber la previsió de meduses és fruit de la col·laboració de la Direcció General de Protecció Civil amb l'Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en el projecte Jellyrisk, es disposarà d'una previsió de 24-48 hores sobre la possible presència de meduses al litoral. En cas que hi hagi meduses en alguna platja, l'usuari, clicant sobre la icona amb la silueta d'una medusa, podrà tenir tota la informació sobre el tipus de medusa de què es tracta, quines característiques té i com actuar si hi tenim contacte.

A més, enguany també es millora la informació dels serveis de què disposa una platja i també indica les platges que no disposen de servei de socorrista. El web de platges de Protecció Civil estarà plenament operatiu el 15 de juny, tot i que en alguns municipis el servei de vigilància comença més tard.

Tres submarinistes morts

L'estiu de l'any passat van perdre la vida a la costa gironina deu ?banyistes i tres submarinistes. La majoria de víctimes que es van ofegar superaven els 50 anys. En total, a Catalunya van morir 18 persones a les platges, segons dades de protecció civil i la majoria eren persones grans. El 61,1% de les víctimes tenia més de 60 anys, amb alguna patologia de base que es va agreujar dins l'aigua. La xifra de persones mortes l'estiu passat va suposar una reducció del 10% de casos respecte de l'any 2013 -20 morts-, especialment per l'absència d'ofegats el mes de setembre de 2014. Així doncs, 11 de les 18 persones mortes l'any passat eren més grans de 60 anys -destaquen una dona de 87 anys i una dona de 84 anys-, quatre tenien entre 50-60 anys i tres persones ofegades tenien menys de 50 anys.

Pel que fa a Girona, segons dades d'aquest diari, van morir nou persones a la costa i una en un riu el 2013. Per tant, el nombre de víctimes puja en una. En canvi, la de submarinistes es va matenir d'un any a l'altre. Enguany ja han perdut la vida tres submarinistes a la costa gironina.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya va atendre 1.795 trucades relatives a emergències a les platges, mentre que l'estiu del 2013 es van atendre 714 trucades. El 2014, les platges catalanes van disposar de 759 socorristes; 502 punts de vigilància i atenció i 158 vehicles terrestres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Dos cents animals a l´exposició ramadera de la fira de Sant Lluc d´Olot

Dos cents animals a l´exposició ramadera de la fira de Sant Lluc d´Olot

Cavalls, ases, someres, mules, xais, porcs i ovelles són els animals que s´han pogut veure a la...

Uns 300 ciclistes participaran a la segona cursa Oncobike

Uns 300 ciclistes participaran a la segona cursa Oncobike

La prova recaptarà uns 25.000 euros per millorar un dels pisos que l'Oncolliga té prop del Trueta

El fiscal demana ara 15 anys i 9 mesos de presó per a l´acusat del crim de Bordils

El fiscal demana ara 15 anys i 9 mesos de presó per a l´acusat del crim de Bordils

Les acusacions particulars sostenen que els dos processats són coautors d'un doble assassinat i...

L´Ajuntament de Vilablareix abaratirà la taxa de residus als veïns que reciclin més

L´Ajuntament de Vilablareix abaratirà la taxa de residus als veïns que reciclin més

L'Ajuntament serà el primer de Catalunya a implantar un sistema basat en la participació

Nens comparteixen a Olot la manera de conviure amb una malaltia crònica

Nens comparteixen a Olot la manera de conviure amb una malaltia crònica

Els procesos aguts van a la baixa i en canvi la diabetis, la fibromiàlgia o els mals vinculats al...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema