La intensitat de la tempesta que ahir a la tarda va caure a Olot, amb 72 litres per metre quadrat en tan sols 30 minuts, va obligar la Policia Local a evacuar dues guarderies -situades als carrers República Argentina i Les Fonts-. En una altra zona de la ciutat, al carrer Terrassa, la pluja va tirar a terra el sostre d'una nau industrial que funciona com a serralleria. Al final de la tarda, a Olot havien caigut 115,2 litres.

La pluja va inundar baixos i soterranis de cases de la capital de la Garrotxa, va fer sobreeixir el clavegueram i també va omplir d'aigua nombroses vies urbanes. A causa d'aquestes i d'altres incidències, el telèfon d'emergències 112 va atendre, fins a mitja tarda, unes 138 trucades de veïns de la zona afectada. L'aigua va danyar habitatges i naus industrials, però no va provocar ferits.

Davant la violència de la tempesta, que va afectar la Garrotxa de manera molt localitzada, Protecció Civil de la Generalitat va activar el Pla especial d'emergència per inundacions a Catalunya (Inuncat) i va demanar a la població que extremés les precaucions, tot procurant no sortir al carrer ni circular en cotxe. Voluntaris de Protecció Civil municipals van dur a terme nombrosos serveis per tal d'ajudar a normalitzar la situació, després de la pluja sobtada i intensa.

A part d'Olot, ahir a la tarda es van registrar nivells de pluja elevats a la Vall de Bianya, amb 39,3 litres -segons el Servei de Meteorologia de Catalunya-. Al Ripollès també va ploure, però de manera simbòlica i amb registres de 5 o 6 litres per metre quadrat.

La situació meteorològica es va traduir en inundacions i moltes sortides dels Bombers. De fet, entre les dues i les set de la tarda, van fer 105 actuacions només a la capital de la Garrotxa. Van haver d'actuar en dos centres escolars per inundacions, com a la llar d'infants l'Avet, que van traslladar els alumnes al pis de dalt en quedar inundada la planta baixa. També van treballar a l'institut Bosc de la Coma.

Botigues inundades

La presència d'aigua, però, es va fer notar en baixos, soterranis i en locals del centre de la capital. Per exemple, al carrer Sant Rafael, en ple centre de la població, els serveis d'emergències van haver de treballar en més d'una botiga. L'altre punt on també van treballar és una zona de garatges de l'avinguda de la República Argentina. En diverses cases, els efectius dels Bombers també van ser demanats i és que cases per exemple de la zona del vial Sant Jordi es van inundar i van necessitar l'actuació dels efectius amb les seves autobombes.

Un altre efecte de les fortes precipitacions també va ser la presència de pedra, alguns horts es van veure malmesos i d'altres, les seves xarxes van poder aguantar la calamarsada. A causa de la forta pluja que va provocar riuades a la capital de la Garrotxa també es va traduir en esllavissades. Sense anar més lluny, al carrer Santa Margarida d'Olot. Però també a la via que uneix la capital de la Garrotxa amb Girona. A l'A-26 es va tallar un carril des de tres quarts de set de la tarda entre Olot i Castellfollit. I a la N-206 a la Vall de Bianya se circulava amb retencions.