El convergent Josep Maria Corominas demà serà investit alcalde d'Olot amb el suport del PSC, partit amb el qual CiU ha arribat a un preacord que, per ara, només implica l'abstenció dels socialistes en la votació d'investidura. De cares a la tardor, l'entesa entre els dos partits es podria concretar en l'entrada al govern del PSC.

L'alcalde en funcions, Josep Maria Corominas, va anunciar que "dissabte es visualitzarà un acord amb el PSC que permetrà el que entenem com a voluntat majoritària dels olotins, que és fer-nos confiança perquè continuem governant la ciutat". El convergent va remarcar que el preacord amb el PSC "es basa en el programa, no en càrrecs" i va apuntar que, després de la campanya electoral, "hi havia moltes afinitats amb el PSC i amb Esquerra", encara que amb aquest últim partit no hi ha hagut entesa. De fet, ERC va renunciar a formar un govern d'esquerres que hauria deixat CiU a l'oposició.

Un cop superat l'acte de demà, Corominas va explicar que el preacord també inclou el cartipàs -en el qual s'hi està treballant- i un pla de govern, que a l'octubre CiU vol portar al ple municipal. Malgrat l'associació amb el PSC, el convergent va tornar a oferir "mà estesa a tothom, sense cap excepció" per arribar a acords puntuals o de govern. "Podem parlar del que faci falta i, durant els últims quatre anys, hem demostrat que hem estat capaços d'arribar a acords", va insistir Corominas. Tot i que va tornar a fer l'oferta a d'altres formacions, el convergent va dir que "amb el PSC i els seus regidors la feina ja està bastant avançada" i "va assegurar que si s'arriba a un pacte no el trencarem". Per ara, CiU formarà un govern en minoria i la setmana vinent continuaran les converses, tot i que bona part dels acords ja estan escrits.