El Departament de Salut preveu tancar aquest estiu fins a 188 llits a la regió sanitària de Girona. Així, els mesos de juliol, agost i setembre, la disponibilitat se situarà entre el 82,91% i el 88,91%, en funció del període, amb l'objectiu de gestionar la davallada de l'activitat quirúrgica, sobretot programada, durant l'estiu. Per tant, del conjunt de llits que hi ha a la regió de Girona, que en total és de 1.196, a la primera quinzena de juliol n'hi haurà 1.066 d'operatius, mentre que a la segona quinzena serà de 1.047 (amb una disponibilitat del 88,18% i del 86,45% respectivament). A la primera quinzena d'agost hi haurà 1.008 llits operatius i a la segona també serà de 1.008 (ambdós, doncs, amb una disponibilitat del 82,91%). Finalment, durant la primera quinzena de setembre hi haurà 1.032 llits operatius, mentre que a la segona serà de 1.074 (amb una disponibilitat del 85,09% i del 88,91% respectivament).

Pel que fa al conjunt de Catalunya, aquest estiu hi haurà de mitjana gairebé el 86% dels llits habituals operatius. El director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, va assenyalar ahir que la previsió de la Generalitat per als propers tres mesos augmenta en un 2% el nombre de llits disponibles de l'estiu passat, perquè n'hi ha 236 més que es mantindran en funcionament. També a tot Catalunya, des del Servei d'Emergències Mèdiques es reforçarà aquest estiu amb 20 dispositius més, ubicats principalment a les zones de la costa gironina i tarragonina, on s'acumula la major part d'activitat turística els mesos de juliol, agost i setembre. Per això, a les àrees bàsiques de salut d'aquestes zones es preveu un reforç de professionals global de 123 metges, 102 infermers i 67 administratius.

Padrosa va presentar la previsió a la Comissió de Salut del Parlament, des d'on l'oposició va posar en dubte que la xifra de llits tancats de Salut permeti afrontar l'activitat dels centres hospitalaris durant l'estiu. De fet, es va recordar que l'any passat es va produir un col·lapse en determinats centres.