Finalment, just el dia abans de la constitució de l'Ajuntament, ERC i Medinyà 1972-Entesa van arribar ahir a un acord per governar Sant Julià de Ramis. Amb aquest pacte, les dues formacions aconsegueixen la majoria absoluta, perquè el 24 de maig ERC va obtenir quatre regidors mentre que Medinyà 1972 -que es presentava amb la marca blanca d'ICV- en va tenir dos. Per tant, tenint en compte que el ple de l'Ajuntament de Sant Julià disposa d'onze edils, els dos partits sumen majoria.

El candidat d'ERC, Marc Puigtió, serà el nou alcalde de la localitat, mentre que el cap de llista de Medinyà 1972, Sixte Galià, juntament amb Pere Bosch -el número dos d'aquesta candidatura- assumiran una regidoria dedicada a crear el municipi de Medinyà. De fet, les negociacions entre formacions per governar Sant Julià de Ramis no van començar fins fa pocs dies, després que el ple del Parlament aprovés la independència de Medinyà.

Així, Galià va destacar ahir que malgrat que la prioritat de la seva llista havia estat un govern d'unitat, al final el pacte ha quedat entre ERC i Medinyà 1972. A més, Galià va avançar que el nou Ajuntament de Sant Julià impulsarà que es creï la comissió gestora de Medinyà per als propers quatre anys i una comissió paritària. En el cas de la comissió paritària, que ha de determinar el repartiment de Sant Julià i Medinyà -per quan s'efectuï la segregació dels dos municipis- la pretensió és que la junta estigui formada pels diferents grups que van tenir representació en aquestes eleccions.

En els darrers quatre anys, l'Ajuntament de Sant Julià ha estat liderat per Narcís Casassa, que no ha format part de cap candidatura en aquests comicis.