A Olot, Corominas estén la mà a les esquerres

Minoria de Convergència davant d'una majoria de progrés amb aspiracions a prendre el govern

14.06.2015 | 08:21
A Olot, Corominas estén la mà a les esquerres

Després d'agafar la vara d'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU) es va dirigir a la resta de grups polítics (tots d'esquerres) en una clara oferta de cooperació. "Els reptes no són fàcils -va valorar-, és per això que us demano col·laboració i al mateix temps n'ofereixo". Va prosseguir: "Podeu estar ben segurs que podem arribar al diàleg en totes aquelles qüestions de ciutat que requereixin un ampli acord". Va recordar: "En els darrers 4 anys i en d'altres períodes, en aquest consistori ha imperat més l'acord que el desacord".

Corominas va oferir una mà estesa en el context d'un pacte amb el PSC-CP (rival històric) i de la decisió de la CUP (força nova al ple) de no prendre compromís en un govern d'entesa d'esquerres en base d'una majoria de 12 contra 9. Corominas va poder seure a la butaca grossa amb els 9 vots de CiU, les 3 abstencions del PSC-CP i els 3 vots nuls de la CUP.

Abans que Corominas es tornés a asseure al lloc principal, Josep Berga va avançar el concepte de col·laboració de CiU. "Estem convençuts que els problemes de la ciutat es resoldran mes bé des de la col·laboració que des de la competència". Va afegir: "Allarguem la mà a tota la resta de partits i quan diem a tots, volem dir tots". Va precisar: "Per tenir en compte totes les seves propostes debatre-les, dialogar i convidar-los a entrar al govern". Va ser clar: "Vistos els programes de tots els grups que hem obtingut representació, estem convençuts que hi ha més coses que ens uneixen que no que ens separen". Encara, va continuar: "Serà més positiu treballar en les coincidències que tallar en les diferències". Va opinar: "L'acció política es pot fer des de les proclames o des de la gesticulació".

Pere Gómez, que s'havia postulat com a alcaldable d'una coalició d'esquerres també va parlar clar: "Davant dels resultats, ERC tenia l'obligació d'intentar articular un govern de progrés". Va continuar: "Ho hem intentat i no ens n'hem sortit". Va oposar: "Estem convençuts que hem obert un camí". Va situar: "Hem deixat la porta oberta, perquè en un futur aquesta entesa sigui possible". De cara al futur, va dir: "Nosaltres treballarem perquè sigui possibe i estem satisfets de totes les converses".

Josep Guix (PSC-CP) va explicar: "ERC va posar sobre la taula un govern de progrés que vàrem acceptar per responsabilitat". Va considerar: "No es va dur a terme per negativa de la CUP". La situació va fer -segons ell- que el PSC-CP optés per formar govern amb CiU, la força més votada. Va dir: "Ens posem a treballar de manera conjunta amb CiU per arribar a acords que facilitin el govern".

Mireia Tresserras (CUP) va explicar: "Vàrem decidir donar suport a Pere Gómez (ERC) i que l'ajudaríem en tots els temes socials i d'urgències, però no ha pogut ser. Per tant, volem felicitar el nou alcalde".

"La majoria de ciutadans volia un govern de canvi que no passa per CiU", va afirmar Xavier Garcia (OeC). Segons ell, la manca d'acord entre les sensibilitats d'esquerres ha acabat amb un govern de CiU, amb suport del PSC-CP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Dos cents animals a l´exposició ramadera de la fira de Sant Lluc d´Olot

Dos cents animals a l´exposició ramadera de la fira de Sant Lluc d´Olot

Cavalls, ases, someres, mules, xais, porcs i ovelles són els animals que s´han pogut veure a la...

Uns 300 ciclistes participaran a la segona cursa Oncobike

Uns 300 ciclistes participaran a la segona cursa Oncobike

La prova recaptarà uns 25.000 euros per millorar un dels pisos que l'Oncolliga té prop del Trueta

El fiscal demana ara 15 anys i 9 mesos de presó per a l´acusat del crim de Bordils

El fiscal demana ara 15 anys i 9 mesos de presó per a l´acusat del crim de Bordils

Les acusacions particulars sostenen que els dos processats són coautors d'un doble assassinat i...

L´Ajuntament de Vilablareix abaratirà la taxa de residus als veïns que reciclin més

L´Ajuntament de Vilablareix abaratirà la taxa de residus als veïns que reciclin més

L'Ajuntament serà el primer de Catalunya a implantar un sistema basat en la participació

Nens comparteixen a Olot la manera de conviure amb una malaltia crònica

Nens comparteixen a Olot la manera de conviure amb una malaltia crònica

Els procesos aguts van a la baixa i en canvi la diabetis, la fibromiàlgia o els mals vinculats al...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema