Des de fa una setmana, a primera hora de la tarda es produeixen ruixats intensos a algunes zones de la província de Girona. Aquestes pluges, que de moment s´han concentrat sobretot a l´Alt Empordà, la Garrotxa, el Ripollès i el Gironès, van tornar a caure ahir en pocs minuts. Tot i això, a diferència d´altres dies, no es van haver de lamentar desperfectes ni incidències rellevants. Els municipis que van registrar ahir les dades més elevades de precipitacions van ser, bàsicament, Figueres, Sant Pau de Segúries i Cassà de la Selva. Segons va detallar el Servei Meteorològic de Catalunya, al Ripollès, Sant Pau de Segúries va acumular 33,8 litres per metre quadrat. A l´Alt Empordà, Figueres va comptabilitzar 33,6 litres per metre quadrat, Cabanes 31,5 litres i Castelló d'Empúries 28,1 litres. Finalment, al Gironès, Cassà de la Selva va tenir 29,2 litres per metre quadrat en poc més de mitja hora.

El mateix aiguat també va deixar ahir a la tarda altres acumulacions de pluja, tot i que menys abundants. Per exemple, a la Garrotxa, la Vall d´en Bas va registrar 22,4 litres per metre quadrat i Olot 17 litres. Al Baix Empordà, la Bisbal va comptabilitzar 17 litres per metre quadrat. Pel que fa a les afectacions més destacades que es van produir ahir, principalment van ser col·lapses d´aigua. En el cas de Figueres, tal com ja va succeir a finals de la setmana passada, la precipitació va provocar de nou una acumulació de pluja a la pujada del Castell, a tocar del Teatre-Museu Dalí de la ciutat. També es van repetir algunes inundacions, sense conseqüències, a zones d´aparcament de la capital.

Aquests ruixats, que van tenir lloc ahir a la tarda, van ser poques hores després que una tempesta deixés pluges, llamps i trons a diferents punts de la província de Girona. El temporal es va produir entre última hora del vespre i durant la nit del ­diumenge, malgrat que no va causar desperfectes importants, tot i haver descarregat diferents litres per metre quadrat.

Repartiment desigual

Tot i això, els aiguats registrats els darrers dies a la província de Girona, no s´estan repartint de manera equilibrada al conjunt del territori. De fet, just el contrari, perquè segons va destacar ahir el Servei Meteorològic de Catalunya, la pluja ha caigut de forma desigual als municipis gironins. Així, va posar com a exemple que en els últims quinze dies (des del 31 de maig fins al 14 de juny), a la Garrotxa, Olot ja ha acumulat fins a 234,3 litres per metre quadrat. Una dada que contrasta amb altres localitats del Baix Empordà, on només s´ha comptabilitzat fins a un litre per metre quadrat en el mateix període.

De fet, Protecció Civil va explicar ahir que aquests fenòmens de precipitació amb molta intensitat s´estan produint amb un caràcter local. D´aquesta manera, es demana prudència, de forma general, durant els episodis de tempesta.