Uns quaranta digestòlegs catalans i israelians es van reunir divendre s a Girona en el primer Catalonia-Israel Symposim un Microbiota & Inflammatory Bowel Disease amb l'objectiu de fomentar la col·laboració i posar en comú els darrers avenços científics sobre microbiota i malalties inflamatòries intestinals. La iniciativa va ser impusalda pel cap del servei de Digestologia de l'hospital Josep Trueta de Girona i investigador de l'Institut d'Investigació Biomètica de Girona (Idibgi), Xavier Aldeguer, a través d'una beca SymiL atorgada per l'Agència de Gestió d'Ajuts Univeristaris i de Recerca del Departament d'Economia i Coneixement.

Per part israeliana, hi van assistir una dotzena de professionals de primera línia d'àmbit internacional, encapçalats pel presigios doctor Yehuda Chowers, president de la IBD Society d'Israel i cap del departament de Gastroenterologia del Rambd Health Care Campus d'Ahifa.

La voluntat és consolidar la trobada perquè es realitzi de manera periòdica, per això està previst que l'any que ve el simposi es faci a Israel.