La Diputació de Girona haurà de celebrar avui un nou ple ordinari després d'haver celebrat el Ple de comiat el maig passat. Es dóna la circumstància que alguns dels diputats electes exerciran en funcions, ja que actualment no són ni regidors. El Ple de la corporació provincial es farà per poder tirar endavant diversos tràmits que quedarien aturats fins a mitjan juliol, moment en què es preveu que es pugui constituir la nova Diputació. Entre altres qüestions, es tractarà la transferència de personal a tres biblioteques municipals, un conveni per arranjar carreteres i diverses autoritzacions. Es tracten de tràmits que han de quedar aprovat pel Ple de la Diputació i que no es poden tirar endavant per decret de presidència.

El passat 26 de maig, dos dies després d'unes eleccions que havien canviat el panorama polític a les comarques gironines, es va celebrar el suposat darrer ple de mandat. Al final del ple, que ha servit per aprovar assumptes de tràmit, Giraut ha donat l'opció d'acomiadar-se a tots els diputats que ho volguessin. Només ho han fet Pia Bosch i Xavier Soy. Malgrat els resultats electorals, la Diputació continuarà en mans de CiU. La presidència del ple de nou tornarà a estar en mans de CiU (amb 14 diputats) però serà el ple més divers de la història perquè tot apunta que hi haurà vuit diputats d'ERC, el PSC es podria quedar amb només tres representants si al final la Junta electoral valida que tant la CUP com Independents de la Selva han de tenir un diputat cadascú.

El mandat 2011-2015 ha estat una legislatura convulsa, que va començar amb Jaume Torramadé al capdavant de l'ens i ha acabat amb Joan Giraut com a president, tots dos d'Unió.