Un home d´uns 80 anys va caure al riu Fluvià al seu pas per Olot diumenge i va morir ofegat. Els equips de rescat van treure de l´aigua el cos de Pere Guix el mateix dia dels fets, a dos quarts de set del vespre. La hipòtesi policial és que va caure a l´aigua perquè es trobava malament i després, com que no sabia nedar, no en va poder sortir.

En les tasques de rescat hi van participar la unitat del Grup de Recolzament d´Operacions Especials dels Bombers (GRAE), els Mossos d´Esquadra i la Policia Local. La policia autonòmica ha desacartat qualsevol possibilitat que Pere Guix fos empès a l´aigua. És a dir, han descartat que darrere de la mort hi hagués qualsevol fet delictiu.

El lloc on va caure és proper a la seva residència. El van trobar en una gorga situada sota el carrer Terrassa. Es tracta d´un lloc situat entre el pont del Palau (al costat del Consell Comarcal) i el pont de la Rodona). Es tracta d´una zona que fa uns anys va ser habilitada per passejar. Hi ha miradors per la contemplació de l´aigua i cartells informadors.

Es tracta d´un tros de riu que queda separat de l´activitat ciutadana. S´hi baixa per unes escales situades al costat del pont de Palau i se segueix un camí pavimentat amb ciment. En diversos llocs hi ha miradors de fusta que queden per sobre del curs fluvial. També hi han bancs per seure i baranes per poder passar pels llocs més complicats. No hi passa gaire ningú, perquè està situada a uns metres per sota dels carrers.

El Fluvià en el seu pas per aquesta zona no porta gaire aigua, però arran de les revingudes provocades per la tempesta del dimecres dia 19 de juny, i per la continuïtat dels xàfecs de la tarda ara porta força aigua. A més diumenge passat, tambe va tenir lloc una precipitació considerable.

L´aigua pren molta força a l´alçada del pont de Palau, perquè el riu fa pendent. Després tendeix a estabilitzar-se i a crear gorgues voltades de molta vegetació. Els arbres, arbusts, branques i matolls impedeixen la visibilitat del curs fluvial.

A les gorgues, el riu pren profunditat, cosa que les converteix en perilloses en cas d´una caiguda. A vegades, la persona cau perquè es troba malament, i la profunditat tampoc suposa la causa de l´ofegament.