Unes vistes privilegiades de l'Empordà. Això és el que té la base militar del Pení de Roses. Aquesta vista d'ocell és la que podria tenir una càmera que seria clau a l'hora de detectar incendis a la zona. Aquest argument és el que es troben negociant el departament d'Interior, amb Albert Ballesta al capdavant, i el ministeri de Defensa espanyol per tal que això pugui ser una realitat.

Si les negociacions acaben a bon port, com així tot indica, diu Ballesta, es podia comptar amb aquest estri fins i tot durant aquesta campanya forestal. De moment estan preparant el que podria ser el conveni i acabant d'ultimar els detalls per tal que els efectius d'extinció d'incendis puguin comptar des d'ara amb una càmera instal·lada en punt estratègic.

El delegat d'Interior a Girona destaca de la importància de la situació del Pení. I és que la base militar es troba situada a 600 metres d'alçada i en cas de foc, la càmera veure el que es produeix tant des de l'Alberta, el Cap de Creus i fins i tot, diu Ballesta, tot l'Alt i Baix Empordà. Per tant, considear clau arribar a aquest acord amb el ministeri de Defensa.

Pel que fa al possible conveni, Ballesta destaca que en tot cas els militars tindrien accés a les imatges i que en tot moment podrien accedir al punt on hi hauria l'aparell. I que per altra banda, el que és destacat és que en cap cas hi hauria cap intromissió a la base militar. En aquests moments hi ha diverses càmeres situades pel territori i que ajuden els efectius d'extinció a detectar possibles columnes de fum. N'hi ha per exemple, a Sant Grau en terme de Sant Gregori, a la muntanya dels Àngels, a les Gavarres i també les mateixes Associacions de Defensa Forestal (Adf) en tenen de dispersades per tota la demarcació. Aquesta per tant seria una més però segons Ballesta seria clau perquè té una vista privilegiada. El titular d'Interior a Girona considera que les negociacions estan molt ben encaminades i que serà possible de tenir l'eina ben aviat.