L'Associació de voluntaris de Protecció Civil de Banyoles s'ha creat aquest 2015 per col·laborar en actes i iniciatives ciutadanes, a més de donar suport en situacions de risc o emergència. Serà l'única entitat de Protecció Civil de Banyoles, ja que només se'n permet una per municipi. La participació dels voluntaris dependrà de les indicacions a càrrec de l'Ajuntament de Banyoles i de la Policia Local, tot i que els voluntaris oferiran la prestació de serveis de manera gratuïta i altruista.

Així, ja fa dues setmanes que els voluntaris han començat les seves tasques a Banyoles. El triatló B i la Marató de donants de sang han representat la seva estrena a la ciutat. En una roda de premsa, els membres d'aquesta entitat, acompanyats de l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el regidor Lluís Costabella, van presentar ahir al matí el cotxe logotipat i que a partir d'ara ja es podrà veure de manera habitual per la ciutat; un vehicle de segona mà valorat en 21.000 euros.

Ara mateix ja hi ha cinc persones que formen l'Associació de voluntaris de Protecció Civil de Banyoles, tot i que set estan fent el curs; per tant, properament ja seran 12. També, s'han comprat els uniformes per a tots els voluntaris.