El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de la Sareb, Jaime Echegoyen, han signat aquesta setmana un acord que amplia fins a 900 el nombre de pisos que l'entitat cedeix a la Generalitat per destinar-los a lloguer social. El conveni és un annex del que ja es va signar el juliol de 2014, pel qual la SAREB cedia a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya un primer paquet de 600 pisos.

La signatura d'aquest annex ha coincidit amb el procés per oferir als ajuntaments 230 dels pisos cedits en el primer conveni, perquè els destinin a les famílies amb necessitats d'habitatge social del municipi, un cop ja s'han fet les obres d'adequació necessàries. Per tant, es preveu que les cartes que informen els consistoris de la disponibilitat dels pisos s'enviïn de cara a la setmana vinent. Els habitatges objecte de cessió es troben a diversos municipis catalans amb una forta demanda d'habitatge: 45 pisos se situen a la demarcació de Girona. Pel que fa a la resta, es reparteixen de la següent manera: 150 a Barcelona, 10 a comarques de Lleida i 25 a Tarragona.

Amb l'acord d'aquesta setmana de la Generalitat i la Sareb, s'ha incrementat en 300 el nombre d'habitatges objecte de cessió, tot arribant així a aquests 900 pisos.