Unió Democràtica a les comarques gironines té tres directors de serveis territorials. La de Justícia, Isabel Ruiz, el d'Agricultura, Vicenç Estanyol i la de Governació, Assumpció Rodríguez. Dos d'ells -Ruiz i Estanyol- de més marcat ?accent sobiranista. El president Joan Cañada va recordar que el ?secretari general, Ramon Espadaler, va dir que tots els membres d'Unió han de sortir del Govern i, per tant, això també afecta aquests càrrecs. "Per disciplina de partit, el que han de fer els càrrecs és sortir del Govern o ?sortir d'UDC, no queda més camí, els agradi més o menys", va opinar.

Joan Cañada va detallar que UDC reuniria el comitè executiu, del qual ha de sortir una convocatòria d'assemblea abans de l'estiu. "En aquesta assemblea, haurem de discutir molt profundament el sentit de tot plegat i veure com des de Girona afrontem aquest nou camí que emprèn el partit", va dir.

Per al president de la Intercomarcal, a les comarques gironines sempre hi ha hagut una"aposta decidida" perquè la independència sigui un instrument per solucionar "la situació de tancaments de porta que tenim per part de l'Estat" però matisa que "també hi ha molta altra gent que no comparteix aquesta opinió i el partit és tant seu com dels altres". "Hem de trobar la fórmula per encaixar o trobar un lideratge prou fort perquè encapçali una de les dues opcions amb més força", va concloure.