L'Ajuntament d'Olot ha començat les obres de la nova oficina de turisme als baixos de l'Hospital Sant Jaume. També hi ha començat les obres de la mostra sobre el sistema d'energies renovables per al centre. En un context més administratiu, el dia 6 de juliol obriran les pliques de les propostes per als espais comercials dels baixos de les antigues consultes externes i de davant de la plaça mercat. Dins dels usos comercials, la Junta de Govern de l'Institut de Promoció ha aprovat l'expedient de ?contrac?tació per la botiga que anirà dins de la nova oficina de turisme, a la cruïlla entre els carrers Sant Rafel i doctor Fàbrega.

Les obres i els tràmits administratius actuals -segons Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU)- tindran una culminació progressiva a partir del mes de setembre. Així doncs, el canvi d'aspecte de l'antiga estructura sanitària serà una realitat a finals del 2015. És a dir, un any després de la posada en servei del mercat municipal, el centre d'Olot culminarà el canvi d'imatge, provocat pel trasllat de l'Hospital i per la posada en servei d'un nou mercat.

Així, davant de la plaça Mercat i al costat del carrer Antoni Llopis i on hi ha les parets de rajol de l'hospital, s'obriran els apardadors de botigues de roba i de la nova oficina de turisme.

L'espai d'acolliment turístic tindrà un altre accés per l'interior del pati de l'hospital i, encara, un altre en una petita botiga, però situada a la cruïlla del carrer Sant Rafel amb el carrer doctor Fàbrega. Estanis Vayreda ha avançat que serà un establiment que comercialitzarà productes turístics pactats amb l'Ajuntament. Per exemple, samarretes amb dibuixos d'Olot, figures dels gegants o productes d'alimentació pròpis del territori.

El canvi abastarà el carrer Sant Rafel, on hi havien les consultes externes, hi haurà un establiment comercial de 400 metres quadrats. Segons ha explicat Vayreda, l'activitat més probable estarà lligada al tèxtil o als complements de la llar. En tot cas seran comercialitzacions de productes aconsellats pel pla de comerç de l'Ajuntament d'Olot. "No hi haurà un restaurant -ha assenyalat-, perquè ja n'hi ha molts".

Més a l'interior hi haurà la sala d'energies. Serà un espai pedagògic, on de cara a la seva promoció es podran comprovar les aplicacions pràctiques de l'ús d'energies renovable.

L'Ajuntament confia que la posada en acció de les noves activitats servirà per incrementar la dinamització de la zona comercial del centre i corregir del tot la reducció d'activitat causada pel trasllat dels serveis sanitaris per a malalts aguts a la perifèria.