La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines preveu que la celebració de Sant Joan d'aquest any deixi ocupacions mitjanes d'entre el 40% a les zones interiors -com al Ripollès o la Selva- i de prop del 75% a la Costa Brava, sobretot a la zona del Baix Empordà. Aquestes previsions són una mica inferiors als càlculs de l'any passat, quan llavors els dies festius de Sant Joan van caure en pont i els turistes van aprofitar-ho per passar més dies a comarques gironines. Des de la Federació preveuen que la majoria dels visitants facin estades d'una o dues nits. Pel que fa al perfil dels turistes, gran part seran parelles de mitjana edat i famílies procedents de l'àrea metropolitana de Barcelona. A més, també hi haurà visitants francesos, anglesos, alemanys i holandesos.

Així, les ocupacions més altes es preveuen a les zones litorals, com la Costa Brava centre, on s'espera arribar al 75%. A la zona del litoral de la comarca de la Selva es fregarà el 70%, mentre que a l'Alt Empordà se situarà al voltant del 65%. Pel que fa a la ciutat de Girona i a poblacions de rodalies, la previsió és que arribi al 60% d'ocupació.

Unes xifres que seran una mica inferiors pel que fa a les zones d'interior i muntanya. La raó és que els empresaris asseguren que el turisme de proximitat -que és majoritari en aquesta època de l'any- acostuma a celebrar la revetlla de Sant Joan prop de la platja i per això les ocupacions a la Garrotxa i la Cerdanya oscil·laran a prop del 60% i cauran fins al 40% al Ripollès.

Per tant, el perfil dominant dels turistes que visiten la demarcació gironina durant aquests dies són famílies i parelles de mitjana edat d'arreu de Catalunya; principalment, de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Tot i això, també hi haurà presència de visitants ?estran?gers, sobretot de francesos, seguits pels turistes anglesos, alemanys i holandesos.

La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines està formada per onze associacions comercials i locals. Disposa de més de 1.600 empreses federades, entre hotels, hostals, càmpings, cases de turisme rural o sales de festa, entre altres. Enguany, els empresaris calculen que les xifres d'ocupació seran un xic inferiors a les de l'any passat, perquè Sant Joan no cau en pont i les estades se centraran bàsicament durant la nit del 23 al 24 de juny.