El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha adjudicat les obres de la primera fase de construcció del nou Laboratori Clínic Regional, que s'ubicarà al parc hospitalari Martí i Julià de Salt, per 1,31 milions d'euros. L'empresa adjudicatària de les obres, que tenen un termini d'execució d'uns cinc mesos, és Copisa Constructora Pirenaica SA.En total, la licitació de la primera fase d'obres ha rebut nou ofertes i s'han adjudicat a l'oferta econòmicament més avantatjosa d'acord amb els criteris d'adjudicació establerts en el plec de clàusules administratives particulars.

El nou Laboratori Clínic Regional de Girona unirà els actuals laboratoris de l'hospital Josep Trueta de Girona (d'uns 1.200 metres quadrats) i el del Santa Caterina de Salt (d'uns 480 metres quadrats). Estarà ubicat en una zona actualment buida sota l'edifici sociosanitari La República del parc hospitalari Martí i Julià, d'una superfície d'uns 1.800 metres quadrats.

L'adequació dels espais s'haurà d'executar al llarg d'aquest any, amb la previsió de fer el trasllat i la posada en marxa durant el primer trimestre de 2016. En el moment que acabin aquests treballs, s'iniciarà la segona fase del projecte, que consisteix en l'adequació dels espais exteriors i la dotació del mobiliari, tot plegat per un cost aproximat d'uns 800.000 euros.

Un cop quedin alliberats els espais que actualment ocupa el laboratori al Trueta, es podrà començar a treballar en les obres d'ampliació de les Urgències.