La revetlla de Sant Joan és tradicionalment la nit més atrafegada de l'any per als Bombers. Des de les vuit del vespre fins a les vuit del matí del dia 24 és habitual atendre una gran multitud de serveis cada any. Per aquest motiu, el cos de Bombers reforçarà la vigília de Sant Joan la seva dotació habitual als parcs i a les diferents sales de control de les Regions d'Emergències. Als parcs de la regió de Girona hi haurà un reforç de 26 efectius més.

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra també establirà unes mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit amb motiu de la festivitat de Sant Joan. Atès que aquest any 2015 el dia festiu és dimecres i no es considera que formi pont amb el cap de setmana anterior ni amb el posterior, el dispositiu especial s'estendrà des de les tres de la tarda d'avui fins a les dotze de la nit de demà. En total, es preveu que uns 445.000 vehicles es mobilitzin des de l'àrea metropolitana de Barcelona durant l'operació sortida. Es preveu que la majoria de desplaçaments siguin trajectes curts i locals per celebrar la revetlla i que, si la meteorologia acompanya, majoritàriament es facin cap a zones costaneres. Les vies que poden ser més conflictives, sempre que la meteorologia sigui favorable, seran les que accedeixin a les localitats costaneres.

Preveuen cues cap a la costa

A la província de Girona es preveu que un dels trams més conflictius sigui avui el de la C-65 al seu pas per Cassà de la Selva, ja que és una via on hi haurà molta mobilitat perque porta cap a poblacions de la costa com són Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Palamós, entre altres. Per aquest motiu, durant el dispositiu especial de trànsit de la festivitat de Sant Joan 2015, s'establiran mesures especials de circulació, ordenació i regulació per tal d'augmentar la capacitat viària i minimitzar possibles retencions. Entre d'altres, carrils addicionals i carrils en sentit contrari a l'habitual, inversió de prioritats a rotondes, carrils d'incorporació i també dispositius de senyalització abalisats amb cons. Durant aquests dos dies, els Mossos despleguen 2.794 efectius en el dispositiu per garantir la mobilitat, la seguretat ciutadana i l'ordre públic

La Direcció General de Protecció Civil per la seva banda ha realitzat sis xerrades en escoles de Girona per ensenyar els nens i nenes un ús correcte dels petards per evitar fer-se mal i evitar augmentar el risc d'incendis.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya també reforça el seu dispositiu de cara a la revetlla de Sant Joan, junt amb la nit de Cap d'Any, són les dues nits amb més trucades al telèfon d'emergències de tot l'any. L'any 2014, es van atendre 2.614 trucades relacionades directament amb incidents derivats de la revetlla a Catalunya.