La Diputació ha acordat amb el Departament d'Acció Social destinar 90.000 euros per cobrir el finançament de les despeses de manteniment de nou centres docents d'educació especial. Aquesta subvenció s'adreça anualment a ajuntaments i entitats gironines sense finalitats lucratives.

En concret, la Diputació hi aporta 60.000 euros repartits entre cinc ajuntaments gironins que gestionen els centres d'educació especial La Maçana, de Salt; el Ventijol, de Blanes, el Ramon Suriñac, de Ripoll; el Mare de Déu del Mont, de Vilafant; Font de l'Abella i Palau, de Girona. Cadascun d'aquests centres especials rep, aproximadament, una subvenció de 10.000 euros.

D'altra banda, la Diputació de Girona també subvenciona les despeses de manteniment de tres centres educatius i entitats sense finalitats lucratives: el Mare de Déu del Carme, de la Fundació Els Joncs; el Consorci Sant Gregori, i el CEE Juan XXIII, de l'Associació de discapacitats intel·lectuals Integra de la Garrotxa. Cadascun d'aquests centres rep una quantitat aproximada a 10.000 euros.