Una discussió de trànsit va acabar diumenge amb un conductor amenaçat amb una arma de foc i un detingut a la C-65 al seu pas per Llambilles. Els Mossos a més van comissar a l'arrestat diverses armes de foc i armes blanques que duia dins del vehicle amb el qual circulava. El detingut és un jove de 23 anys, de nacionalitat francesa i veí de Perpinyà, i va quedar acusat com a presumpte autor d'un delicte d'amenaces. La víctima va assegurar que el vehicle el perseguia de feia una estona i que quan es va aturar, el va amenaçar amb el revòlver.

Aquest és el balanç d'uns fets que es van produir el diumenge cap a quarts de nou del vespre. Un conductor espantat va trucar al telèfon d'emergències 112 i va informar dels fets els agents. Els va dir que una discussió de trànsit havia acabat amb una amenaça amb una arma de foc.

Que tot havia començat mentre ell circulava de Platja d'Aro a Girona per la C-65. En aquell moment, un vehicle descapotable amb matrícula francesa de la marca Renault que circulava darrere seu va començar a fer ziga-zagues.

Minuts més tard, ambdós vehicles es van parar per la retenció que presentava la carretera, que va especialment carregada els diumenges, en l'operació tornada de molts vehicles que vénen de la Costa Brava. Els dos protagonistes dels fets són d'ètnia gitana.

En aquell moment, segons va relatar la víctima, ell va recriminar al conductor francès la seva actitud imprudent. Posteriorment el conductor del cotxe descapotable va aprofitar que estaven aturats per treure un arma de foc i encanonar la víctima i amenaçar-lo.

L'home, espantat, va donar una empenta al conductor del vehicle francès i va fugir del lloc amb el seu cotxe. Va ser llavors, quan ràpidament va trucar al telèfon d'emergències 112 per tal d'informar dels fets la policia perquè enxampessin l'individu.

A partir de llavors, els Mossos d'Esquadra van fer recerca i van trobar el conductor francès a la C-65 a l'alçada del punt quilomètric 27, ja dins del terme municipal de Llambilles.

Un arsenal al cotxe

Durant l'escorcoll, els Mossos d'Esquadra li van trobar un revòlver detonador amb cinc cartutxos, una caixa de munició detonadora amb 45 cartutxos de 9 mil·límetres, una pistola elèctrica tipus Taser, 28 cartutxos de munició detonadora del calibre 22, unes manilles, una ampolla de gas comprimit i una navalla tipus papallona.

Per tot això, la patrulla va detenir el jove com a presumpte autor d'un delicte d'amenaces. L'arrestat és un jove de 23 anys, de nacionalitat francesa i va passar l'endemà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de ?guàrdia de Girona, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.