Un grup de recerca de la Universitat de Girona formarà part d'un projecte europeu per disminuir el consum energètic dels edificis. El grup de recerca eXiT (Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents) de l'Institut d'Informàtica i Aplicacions (IIiA) de la UdG participarà en el projecte europeu de quatre anys de durada HIT2GAP (Highly Innovative Building Control Tools Tackling the Energy Performance Gap), que té com a objectiu trobar noves eines i metodologies per monitoritzar, avaluar i finalment reduir el consum energètic dels edificis i dels blocs d'edificis. Està previst que el projecte, finançat pel programa Horizon 2020 a través de la convocatòria Energy-efficient Buildings, s'iniciï el pròxim mes de setembre.

A partir de l'anàlisi i tractament de dades de rendiment energètic d'edificis, HIT2GAP desenvoluparà una nova generació d'eines de seguiment i control que permetran una millor comprensió del comportament dels edificis per optimitzar-ne el rendiment amb l'objectiu de reduir el consum en un 20%.

El grup eXiT aporta al projecte la seva experiència en mineria de dades per al descobriment de coneixement (DMKD), i mètodes de monitorització multivariant que s'aplicaran a analitzar el comportament dels edificis i els seus usos respecte al consum energètic.

El projecte està coordinat pel centre tecnològic francès NobaTek i compta amb un consorci format per més d'una vintena de socis entre universitats, centres de recerca i empreses. El grup eXiT ha tingut un paper rellevant en la definició conceptual del projecte i n'ha estat un dels impulsors, juntament amb el centre tecnològic EURECAT-ASCAMM.