La caiguda d'un arbre a la catenària de la línia R3 va obligar a interrompre la circulació de trens en els dos sentits entre Ripoll i ?Manlleu (Osona). El tall de la línia es va produir quan faltaven cinc ?minuts per a dos quarts de deu en un principi només entre Ripoll i Sant Quirze de Besora, però posteriorment es va ampliar fins a Manlleu.

La companyia ferroviària va establir un servei alternatiu per carretera mentre se solucionava la incidència.

A la resta de la línia, les demores van superar els 40 minuts i, com a mesura preventiva, Protecció Civil va activar la prealerta del pla Ferrocat.

A més, la caiguda d'un altre ?arbre en la via de la la línia R3 ?també va afectar la circulació de trens entre Sant Quirze de Besora (Osona) i Ribes de Freser. Una situació que es va donar per normalitzada cap a quarts de dues de la tres de la tarda, segons Protecció Civil.

A la resta de la línia, es van acumular retards d'uns 40 minuts de mitjana, i Protecció Civil de la Generalitat va desactivar ja la prealerta del Ferrocat que s'havia posat en marxa després de la caiguda d'arbres a les vies del tren de la línia de rodalies 3 entre Ripoll i Manlleu.