La revetlla de Sant Joan va ser llarga. No només les fogueres i la festa fins a la matinada van ser les protagonistes de la diada sinó també els incendis de vegetació i de part de mobiliari urbà de municipis de la província, molts contenidors van ser-ne les víctimes.

El llançament de petards per part d'alguns brètols allà on no toca va ajudar a què zones boscoses i camps quedessin cremats així elements funcionals dels municipis. Aquesta situació va provocar fins a 130 serveis dels Bombers, entre les vuit del vespre de dimarts fins ahir a les vuit del matí. Unes actuacions però que també es van allargar durant el dia per alguns incendis encara provocats per petards que encara alguns joves guardaven de la nit anterior.

Això és el que es va produir a Blanes. Els efectius d'emergències van mobilitzar-se per dos focs en poques hores de diferència en un mateix sector. El primer va ser en una zona de vegetació situada entre La Plantera Alta i el Racó Blau. Va estar ràpidament controlat pels diversos cossos d'emergència i seguretat i les flames van acabar afectant uns 600 metres quadrats. Si aixó es produïa de matinada, al voltant de dos quarts d'una se'n declarava un altre a la mateixa zona. En tots dos casos, l'origen de l'incendi se sospita que va ser un petard volador. En total va cremar una hectàrea de zona verda de Mas Marull. Per la proximitat dels habitatges, van evacuar una quinzena de persones.

Un dels incendis de vegetació també destacats de la jornada va ser a Santa Cristina d'Aro. Van cremar 2.000 metres de vegetació a la Cala Canyet, un incendi que es va declarar al voltant d'un quart de sis de la matinada. A Caldes de també se'n va produir un altre, cap a un quart de tres de la tarda, on va cremar més d'una hectàrea de zona boscosa al camí de Can Solà. En total ahir a la tarda hi va haver sis focs de vegetació a la demarcació. Durant la nit de la revetlla també van cremar dos contenidors, un a Mas Borell i l'altre al barri de sa Carbonera. Una imatge que es va repetir a molts pobles.

A Girona, un grup de joves va cremar dimarts a la nit un arbre del jardí de les Pedreres. Un jove va encendre una «font» a sota d'un xiprer i les espurnes van acabar prenent a les branques de l'arbre. Les flames es van estendre per tot el xiprer fins a calcinar-lo de dalt a baix. D'immediat algun dels assistents a la festa que es feia al jardí de les Pedreres van avisar Bombers i a la policia. Mentrestant, alguns dels presents intentaven apagar-lo llançant aigua que tenien en garrafes.