L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (AIR-IdS), no s'ha pres amb massa entusiasme la designació de Gisela Saladich (TU-IdS) com a diputada provincial dels Independents de la Selva (IdS). Aquesta setmana, Gironès ha presentat un escrit a la Diputació de Girona en què sol·licitava una còpia de les actes dels diputats de la Selva tramesa per la Junta Electoral de Santa Coloma de Farners i això afecta directament Saladich, que és alcaldessa de Tossa de Mar.

Els bons resultats obtinguts per IdS a les eleccions municipals els han permès disposar de cinc consellers comarcals a la Selva i un diputat provincial. En la reunió que IdS va celebrar el dilluns 15 per escollir els seus representants a les corporacions supramunicipals, Gironès i Saladich es van postular com a candidats a la Diputació i, en votació secreta, Saladich va resultar escollida per vuit vots a favor i un en contra.

Refusa anar de suplent

El resultat no va agradar l'alcalde de Riudarenes que va refusar ni tan sols anar de suplent, posició que ocuparà l'alcalde de Sils, Martí Nogué.

Gironès es va negar a explicar ahir els motius que l'han dut a sol·licitar les credencials dels diputats provincials per la comarca de la Selva i si té intenció d'impugnar la designació de Saladich, qui prendrà possessió del càrrec la setmana vinent, quan està previst que se celebri el ple de constitució de la nova corporació provincial on, per primera vegada, apareixen noves formacions com IdS i la CUP.

Gironès encara conserva l'acta de diputat pel PSC -es va presentar amb les seves sigles a les municipals de 2011- tot i que va deixar el partit per presentar-se a les passades eleccions de maig sota el paraigua d'IdS, i ara en reclama ser el diputat.

Però no es tracta d'un fet puntual. El juny de 2006, Gironès -que ja era alcalde de Riudarenes- va deixar el PSC perquè no el va nomenar portaveu a la Diputació sinó que li va oferir el càrrec a Joan Pluma -tinent d'alcalde de Girona. Aleshores, igual que ara, va oposar-se a deixar cap dels càrrecs que ostentava gràcies al PSC.