Els cadàvers dels tres alpinistes morts al Kirguizistan arribaran demà a l'aeroport del Prat de Barcelona, segons ha informat avui la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Els alpinistes Àlex Vicedo, de 24 anys i veí d'Ontinyent (València); Josep Cortina, de 24 anys i veí de Ripoll (Ripollès), i Pol Rodríguez, de 18 anys i veí de Tarragona (Tarragonès), van morir dissabte passat, dia 20, a causa d'una allau mentre escalaven una paret de l'Ak-Too, una muntanya de 4.620 metres d'altura.

La FEEC ha explicat que els cadàvers arribaran al voltant de les onze de la nit i, des de Barcelona, seran traslladats directament als seus municipis, on se celebraran els seus funerals diumenge a la tarda.

El funeral d'Àlex Vicedo, de l'Associació Esportiva Pallars, tindrà lloc a Ontinyent; el de Josep Cotrina, del Grup Excursionista i Esportiu Gironí, a Ripoll; i el de Pol Rodríguez, de l'Agrupació Catalana Colldejou de Promoció Excursionista, a Tarragona.

Els tres alpinistes formaven part d'una expedició del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya (CTAC), integrat en la FEEC, que estava formada per deu muntanyencs, dirigits pel director del CTAC, Toti Valés, i pel tècnic Adrià Chueca.

Els alpinistes havien sortit de Barcelona el passat 16 de juny i tenien previst tornar a Catalunya el 15 de juliol.