El Trueta renova la ressonància magnètica amb última tecnologia

Els dos aparells de l'Institut de Diagnòstic de la Imatge de l'hospital de Girona realitzen cada any unes 13.000 proves

27.06.2015 | 07:47
El nou aparell del servei de Radiologia de l´hospital Josep Trueta de Girona.

L'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) de l'hospital Josep Trueta de Girona ha renovat el primer equip de ressonància magnètica del centre i ha incorporat un nou aparell digital d'última generació. Aquest equip envia les imatges a l'ordinador principal fent servir fibra òptica, fet que permet reduir en un 40% el «soroll» que es produeix a la imatge quan aquesta es transmet a través de cables; així, s'obtenen imatges més nítides que ofereixen més informació a l'especialista, cosa que li permet un diagnòstic més precís.

Amb aquesta incorporació culmina el procés de renovació dels equips de ressonància magnètica (RM) que va començar l'any 2013 amb la compra d'un equip amb una intensitat de camp d'1,5 tesles (unitat de la potència del camp magnètic) i dos tomògrafs helicoïdals multitalls de 128 talls, amb la finalitat de disposar dels equips d'alta tecnologia més actualitzats del mercat. Amb els dos equips de ressonància magnètica, el servei de Radiologia del Trueta  realitza cada any unes 13.000 proves.

A banda de les innovacions tecnològiques que incorpora el nou aparell, també s'han fet millores als programes que processen les imatges obtingudes per tal que els especialistes puguin fer estudis de patologia cardíaca, neurològica, tumoral o de mama.

Assistència i recerca

La nova ressonància magnètica es pot utilitzar tant per a exploracions senzilles com per a les més complexes, expliquen des del Trueta, afavorint la qualitat assistencial i els projectes de recerca.

Així, la ressonància magnètica es posa al servei de l'estudi, per exemple, de l'àrea cerebral per al diagnòstic de tumors, afeccions inflamatòries, traumàtiques o degeneratives. Amb aquest nou equip es poden realitzar estudis funcionals molt específics, ja que els professionals poden definir cadascuna de les fibres de les estructures nervioses del cervell, de manera que quan el pacient hagi de ser operat el cirurgià sàpiga quines estan afectades i, en la mesura del possible, quines ha de respectar.

A l'abdomen, s'hi poden estudiar tots els òrgans amb una gran precisió i aconseguir diagnòstics de patologies molt concretes.

En el camp de l'oncologia, permet explorar amb major qualitat, precisió i facilitat les imatges en estudis de patologia abdominal, alhora que redueix el nombre d'exploracions a què s'ha de sotmetre  el pacient.

L'àrea cardiovascular també es veu beneficiada per l'ús d'aquesta nova tecnologia, ja que es redueix el temps d'obtenció de resultats en estudis cardíacs complexos, i també es poden obtenir representacions molt extenses de tot el mapa vascular de l'organisme.

El mateix passa amb l'àrea musculoesquelètica, on amb el nou sistema digital es poden estudiar les articulacions amb una alta qualitat d'imatge i en un temps mínim.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Les recerques de persones que es desorienten o es perden, especialment a la muntanya, suposen el...

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

S'han denunciat els tres propietaris, dues dones i un home, per un delicte contra la fauna protegida

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

El centre penitenciari del Puig de les Basses registra un menor nombre de ferits respecte a l'any...

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L'arquitecte Jeroni Moner i Codina va rebre ahir la medalla d'or de Banyoles, el màxim...

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

La Fundació Jaume Vicens Vives va entregar ahir els Diplomes i certificats de Batxillerat...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema