Havia arribat del Marroc a Girona i esperava un altre autocar a l'estació d'autobusos de la plaça d'Espanya per anar cap a Banyoles, on resideix. N. Mezraoui, de 52 anys, creia que podria arribar tranquil cap a casa sense que ningú descobrís que feia de mula, és a dir, transportava droga. En total, 117 glans i part d'elles, encara estaven dins l'estómac.

La Xica -amb indicatiu K10-, una gossa de la unitat canina de la Policia Municipal de Girona va fer la descoberta. I així, els agents van poder detenir el veí de Banyoles, que compta amb antecedents policials, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Tota l'actuació policial arrenca cap a les vuit del vespre de dijous, quan l'agent de la unitat canina de la Policia Municipal de Girona, amb la gossa pastor alemany, anomenada, Xica -amb indicatiu K10- feia un servei preventiu de seguretat ciutadana per l'estació de busos, de la plaça d'Espanya, de Girona.

Mentre caminaven per una andana el gos va mostrar interès per un home amb qui es va creuar, indicant clarament la presència de substàncies estupefaents a la motxilla que portava.

Amb aquest avís, immediatament es va desplaçar al lloc dels fets una unitat de suport formada per dos agents de la Policia Municipal de Girona. Tot i que Mezraoui va negar en tot moment que portés cap substància estupefaent a sobre, en el posterior escorcoll li van trobar 117 glans d'haixix a la motxilla, que encara tenien restes orgàniques que mostraven que l'home les havia expulsades recentment.

Un cop feta la descoberta, l'home va explicar als policies que encara portava algunes peces més d'haixix al seu interior, motiu pel qual la Policia Municipal de Girona el va traslladar al centre hospitalari Josep Trueta de Girona.

Allà li van fer les corresponents proves radiològiques necessàries per comprovar que sí que encara portava droga a l'interior del seu estómac. La radiografia que se li va practicar va revelar que Mezraoui tenia més glans d'haixix a l'interior, i mentre es trobava al centre ?hospitalari va expulsar quatre ?peces més d'entrada i ahir una altra.

Per tots aquests fets, i a l'espera que pugui alliberar més peces d'haixix, els agents van detenir N. Mezraoui, de 52 anys, del qual consta un altre antecedent policial per altres fets, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

L'octubre passat es va incorporar al cos de la Policia Municipal una unitat canina que aquesta setmana va descobrir aquesta mula. L'objectiu de la seva creació tal com es va anunciar l'any passat és intensificar les tasques de prevenció en l'àmbit de la seguretat ciutadana.