L'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) ahir també va traslladar el seu condol per la mort del nen de 6 anys d'Olot malalt de diftèria i va assenyalar que, encara que més del 95 per cent dels menors d'un any estan vacunats, les dosis de reforç "han de ser millorades".

En un comunicat, els pediatres van expressar el seu "més sentit condol" a la família del nen hospitalitzat a la Vall d'Hebron des del passat 30 de maig i que va morir la matinada de dissabte i van subratllar que, en aquests moments, els metges han d'estar amb els familiars "escoltant, acompanyant i comprenent el seu dolor".

Bona feina dels professionals

L'AEP va destacar la labor dels professionals que s'han enfrontat a una malaltia "gairebé desconeguda i de difícil sospita", així com dels sanitaris que "han fet tot el possible per intentar que el petit es recuperés".

A més, l'Associació Espanyola de Pediatria va reconèixer les gestions que les autoritats sanitàries han dut a terme per tal d'aconseguir els recursos terapèutics amb els quals tractar la malaltia del nen.

L'entitat va recordar que, encara que més del 95 per cent dels menors d'un any es troben vacunats contra la diftèria i la dosi de reforç que s'administra el segon any de vida "gairebé assoleix aquesta xifra", les dosis de reforç que es posen entre els 4 i els 16 anys "han de ser millorades".

"Aquest nivell d'immunització individual i col·lectiva ha de servir per transmetre un missatge de tranquil·litat a les famílies", va apuntar l'Associació Espanyola de Pediatria.

Això no obstant, el mateix col·lectiu de professionals va advertir que en la prevenció de les malalties infeccioses, fins i tot aquelles que com la diftèria semblaven eliminades, "mai cal abaixar la guàrdia".