Un home de nacionalitat francesa i de 36 anys ha mort aquest diumenge a la tarda mentre participava en la prova ciclista d'alta exigència Transpyr. L'avís l'ha donat cap a les cinc de la tarda un altre participant que ha trobat la víctima. Per ara, es desconeixen les causes que han provocat l'accident. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat equips d'emergència que han traslladat l'home fins a l'Hospital de Campdevànol, al Ripollès, on li han practicat maniobres de reanimació, sense èxit. Segons ha explicat l'organització de la prova, l'home no havia participat mai abans en aquesta ruta on els ciclistes han de circular, per parelles, per camins de muntanya des de Roses fins a Hondarribia.

Mitjançant un comunicat, la direcció de Transpyr ha donat a conèixer que un dels participants ha perdut la vida mentre realitzava aquesta ruta. Segons sembla, un altre ciclista ha localitzat la víctima accidentada a tres quilòmetres del punt d'arribada de la primera etapa, situat a Camprodon. Els serveis mèdics s'han desplaçat fins al lloc dels fets i l'han evacuat a l'Hospital de Campdevànol, on no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

Des de l'organització ha mostrat el seu "més sincer condol" a la família i a tots els participants d'aquesta edició. Aquesta era la primera vegada que la víctima realitzava aquesta ruta. En els sis anys d'història del Transpyr, mai s'havia produït un incident similar.

La prova Transpyr és una ruta d'alta exigència dividida en set etapes i en la qual els ciclistes han de circular per parelles i per camins de muntanya, des de Roses fins a Hondarribia. La víctima ha estat localitzada a tres quilòmetres del punt d'arribada de la primera etapa que connectava Roses i Camprodon. En principi la prova finalitza el 4 de juliol quan els ciclistes han d'arribar a Hondarribia, després de passar per La Seu d'Urgell, El Pont de Suert, Jaca o Roncesvalles, entre d'altres indrets.