Les Planes torna a disposar de senyal de telèfon mòbil després d'haver estat uns 5 dies sense senyal. La connexió els va arribar dissabte a les 14 hores. Havien estat uns 5 dies, des de dilluns al vespre, sense senyal. La situació va provocar les queixes d'Eduard Llorà (alcalde de les Planes per CiU). Llorà va definir com un problema social la manca de senyal per a telèfon mòbil en un temps, en què l'ús del telèfon fix va a la baixa. "Afecta el teixit empresarial i el social", va puntualitzar. També va lamentar la dificultat per disposar d'un sistema eficaç de comunicació amb la companyia per disposar d'informació sobre el desenvolupament de les reparacions i poder-ne donar part als usuaris.

Ahir fonts de Telefònica Movistar van apuntar que l'origen de l'avaria estava a l'estació base de telefonia mòbil, la qual havia quedat avariada per culpa d'un llamp. L'esclat elèctric va caure prop de l'estaciò en el context d'una forta tempesta. En un primer moment els operaris es van dirigir a l'estaciò situada a la falda de la muntanya de la Salut, en un indret d'accés complicat. Els operaris van fer la reparació i la van deixar per bé. Això no obstant, al cap d'unes hores es va tornar a espatllar.

A partir d'aquí, l'avària es va complicar i van passar dies abans no va quedar solucionada.

Avaries i zones fosques

La darrera avaria va crispar l'Ajuntament i els usuaris de les Planes perquè va ser un afegit més a un piló de problemes en la connexió de telefonia mòbil que ja fa temps que dura. La localitat està situada en una vall vorejada per les muntanyes de la Salut i d'Hostoles. El nucli urbà durant força temps va ser considerat una zona fosca envers el teixit de la telefonia mòbil. Ho van solucionar amb estacions a les faldes de les muntanyes, però les antenes hi atrauen els llamps.