El PSC ja prepara les llistes per a les eleccions dels propers mesos. Si no hi ha cap novetat, el 27 de setembre hi haurà comicis al Parlament de Catalunya, mentre que a finals d´any seran al Congrés dels Diputats i al Senat. És per això que la formació ara es troba en el procés de decidir els tres candidats del PSC, per a la circumscripció de Girona, en aquestes tres eleccions. El proper divendres 3 de juliol finalitza el termini perquè els aspirants puguin presentar-se com a caps de llista. Tot i això, de moment ja hi ha algunes persones que es postulen com a candidats del PSC per als diferents comicis. Durant el Consell de Federació de comarques gironines de la formació, que s´ha celebrat aquesta setmana, s´ha donat a conèixer la intenció de dos exalcaldes i d´un diputat d´encapçalar les llistes del partit.

Segons va explicar ahir el primer secretari del PSC de comarques gironines, Juli Fernández, aquestes tres persones són: l´exalcaldessa de Palamós Maria Teresa Ferrés, l´exalcalde de l´Escala Estanis Puig i el diputat al Congrés Àlex Sáez. En el cas de Ferrés, es pretén convertir en la nova cap de llista de la formació per a les eleccions al Parlament. Pel que fa al Congrés dels Diputats, de moment hi ha una disputa per ser el candidat per Girona del PSC entre Puig i Sáez. Sobre el cas de Sáez, ha generat recel perquè el diputat havia anunciat que no es tornaria a presentar.

Tot i això, els propers dies també hi pot haver altres persones que es vulguin presentar com a caps de llista del partit en aquests comicis. Per exemple, el senador Rafel Bruguera podria repetir com a candidat de la formació al Senat per a la circumscripció de Girona.

Així, Fernández va recordar que fins divendres es poden presentar més aspirants a encapçalar el PSC en les diferents eleccions. Llavors, el proper 20 de juliol, els militants del partit podran votar els caps de llista en una assemblea. «Seran els militants els que votaran els candidats», va posar de manifest Fernández, que va voler destacar que la formació, per tant, no els designarà «a dit».