Els empresaris hotelers auguren una bona temporada d'estiu, especialment a Catalunya, i l'arribada a Espanya el 2015 de 68 milions de turistes estrangers, 3 milions més que el 2014, si es manté el ritme de creixement registrat fins ara.

El president de la Confederació Espanyola d'Hotels i allotjaments Turístics, Juan Molas, va indicar ahir que fins al juny l'increment del volum de turistes internacionals ha estat d'un 4% i que mercats com Regne Unit, França i Itàlia segueixen mostrant fortalesa. S'espera que els dos últims creixin al juliol i a l'agost un 5% davant dels mateixos mesos de l'any anterior. Molas va assegurar que l'atemptat a Tunísia no té res a veure amb el creixement, ja que a preus del país nord-africà -de 35 euros per persona i dia tot inclòs- Espanya no és alternativa.

La bona notícia és la recuperació del turisme nacional, que és el principal client a moltes comunitats autònomes espanyoles.

La patronal espera una ocupació mitjana a l'estiu superior al 80%, amb setmanes en les quals fins i tot es preveu superar el 90%.

Per comunitats autònomes de destinacions, Catalunya segueix mostrant fortalesa en concentrar un 25% del total de turistes estrangers, amb un increment pròxim al 4%.