La guerra entre CDC i UDC s'està cobran ja les primeres víctimes, i no pas col·laterals sinó perfectament buscades. El Diari Oficial de la Generalitat publicava ahir el cessament del president d'UDC a les comarques gironines, Joan Cañada, com assessor del departament de Governació i Relacions Institucionals. No per casualitat es tracta d'un departament que fins ara estava en mans d'UDC -la consellera era Joana Ortega- i ara dirigeix la convergent Meritxell Borràs.

El cessament de Cañada, que era assessor d'opinió pública, té lloc per una resolució del 22 de juny que s'empara en el règim jurídic del personal de l'administració de la Generalitat, segons el qual «el personal eventual ha de cessar automàticament quan hagi cessat del seu càrrec l'autoritat que el va nomenar, llevat que se'l ratifiqui expressament». No cal dir que ningú ha tingut pensament de ratificar Cañada. Ni tampoc Joan Josep Auladell i Gerard Vidal, els altres dos càrrecs de confiança d'UDC a Governació que han perdut el seu estatus.

El decret de cessament de Cañada i dels altres dos democratacristians incorpora la frase que no pot faltar quan a un polític se li dóna la puntada de peu: «se'ls agraeixen els serveis prestats».

Director del dispositiu 9-N

El president de la Intercomarcal d'UDC a les comarques gironines, Joan Cañada (Olot, 1969), va ser el director del dispositiu del 9-N. Poc abans de la consulta n'havia suggerit el vot en blanc a la segona pregunta.

Fa escassos dies va ser notícia quan va assegurar que UDC no renunciava «en absolut» a tornar a presidir la Diputació de Girona, remarcant que estaven acabant de definir entre els dos partits (UDC i CDC) qui governaria cada ens, tot esperant «que es puguin repetir situacions d'equilibri de forces». Pendent de tot això, va oblidar mirar la seva pròpia cadira i l'ha acabat perdent.