L'Ajuntament de Banyoles ha acordat concedir 33 ajudes al preu dels casals d'estiu, dintre del projecte «Lleure per a tothom 2015», que beneficiaran famílies amb un determinat nivell de renda. L'ajuda es concretarà en la reducció de la quota mensual dels casal, que en la majoria de casos quedarà a la meitat del preu de matrícula. En total, l'Ajuntament hi destinarà 2.679 euros.

«Lleure per a tothom» és una proposta de lleure compartida entre l'Ajuntament de Banyoles i entitats que es comprometen amb un lleure basat en uns valors educatius, una proposta metodològica de qualitat i estratègies per fer del lleure un espai obert, participatiu i a l'abast de tothom.

La principal novetat d'aquest any és que hi haurà preu reduït pels casals municipals de «Lleure per a tothom» a través d'un sistema d'ajudes.

Els casals que engloba el projecte són el casal d'estiu del Consell Esportiu del Pla de l'Estany, el Casal de La Vila de la Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany, l'Escàndol de la Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany, el Casal Jove de la Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany, l'Esplai verd de l'Escola de Natura de Banyoles, Experimentem dels Museus de Banyoles, Arqueolític, Fem d'arqueòlegs dels Museus de Banyoles, el Casalet-3 del Servei d'Educació, La Balca Centre Educatiu Municipal 0-3 i el Taller de robòtica del Servei d'Educació, i Museus de Banyoles-Astrobanyoles.

El regidor de Joventut del consistori banyolí, Pau Comas, va manifestar que «amb aquesta ajuda facilitem recursos econòmics perquè els nens i les nenes participin als casals d'estiu»; alhora, Comas va remarcar que «en definitiva, creem una nova ajuda social a Banyoles».