Les nits de revetlla acaben per a alguns a l'hospital o atesos pels sanitaris de les ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) que hi ha desplaçades pel territori durant aquesta diada. El Departament de Salut en el balanç ofert per Interior assegura que a la província de Girona es van haver d'atendre 26 persones tant per part del SEM com per personal dels hospitals gironins i dels dispensaris. Les principals afectacions dels atesos són cremades, lesions o afectacions oculars.

Una altra dada destacada és que el telèfon d'emergències 112 va haver d'atendre 238 trucades procedents de la demarcació.

A?tot Catalunya, les incidències sanitàries derivades de la revetlla van suposar que 307 persones fossin ateses pel SEM o en centres de salut. A Barcelona van ser-ho un total de 307 persones.

Per la seva banda, el nou conseller d'Interior, Jordi Jané, va demanar ahir al matí «la màxima prudència i prevenció» a tots els conductors i va destacar que el dispositiu de seguretat es va tancar amb la detenció de 45 persones a tot Catalunya pels Mossos d'Esquadra, 13 d'elles per incidents vinculats a la celebració de la revetlla, el que suposa un 56% menys que l'any anterior, segons Interior. I el que suposa menys que la mitjana en un dissabte o divendres qualsevol. La major part d'aquests fets van ser per furts i baralles.

Es van desplegar 51 controls d'alcoholèmia i drogues a la xarxa viària catalana. Es van realitzar 2.361 lectures d'alcoholèmia i 30 proves de detecció de drogues. De les alcoholèmies, 197 van resultar positives, d'aquestes 178 es van denunciar per via administrativa i 19 per la via penal. Pel que fa a les proves de detecció de substàncies estupefaents, 16 van resultar positives i van ser denunciades administrativament. Els Mossos també es van instruir diligències per 10 delictes relatius al trànsit.