La comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat avui, per unanimitat, una proposta de resolució del grup d'ICV-EUiA pel CIMS, el projecte fa referència a la integració de serveis dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt. Es demana que es faci un procés d'avaluació del projecte després dels dos primers anys de funcionament, a més de incloure una fase prèvia d'informació, una de participació i una darrera de decisió sobre la continuïtat del projecte. Es posa èmfasi també a tenir en compte tots els equips de professionals i directius implicats, els representants dels treballadors i treballadores, així com als usuaris del sistema de salut gironí.

El passat mes de gener, després de diverses reunions amb els representants dels dos centres de salut, el diputat per Girona, Marc Vidal, va presentar aquesta proposta de resolució que ha estat aprovada avui.

Llarg procés d'unificació

Des de l'any 2011, l'IAS i l'Institut Català de la Salut a Girona (ICS Girona) estan en procés d'unificació per gestionar els hospitals Josep Trueta de l'ICS i el de Santa Caterina de l'IAS a través del projecte CIMS d'unificació dels dos centres. Des de l'inici d'aquesta proposta, la comissió de salut del parlament ha aprobat varies resolucions adreçades a propòsits similars, i d'altres en la millora de l'informació i la transparència del projecte. No obstant això aquestes resolucions del Parlament, el Govern de Catalunya no ha presentat enara cap informe d'avaluació. Marta Ribas, diputada de ICV-EuiA ha denunciat "que no s'està fent res quan el Ple del Parlament va aprovar una moció d'ERC a finals d'abril en què s'instava a tenir l'informe l'1 de juny".