Olot apuja un 38% la despesa dels sous de regidors

L'Ajuntament canvia el responsable de comunicació i no renova l'empresa de Josep Puigbó

04.07.2015 | 07:15
Josep Maria Corominas, Josep Berga i Josep Gelis.
Josep Maria Corominas, Josep Berga i Josep Gelis.

L'Ajuntament d'Olot, en el ple d'ahir al vespre, va aprovar la despesa en regidors, grups municipals i personal eventual (comunicació i gerència). Els acords es van prendre amb els vots a favor del PSC i CiU en el referent a retribucions i indemnitzacions als regidors i personal eventual. En aquests dos casos, ERC, la CUP i Olot en Comú van votar en contra. En canvi en les dotacions econòmiques als grups municipals ERC va sumar un vot favorable al dels convergents i els socialistes. La CUP i Olot en Comú van mantenir el vot en contra.

La nova ordenació fixa un sou brut de 49.500 € anuals per a Josep Berga (CiU) i Josep Gelis (CiU). Són els dos regidors amb una dedicació del 90%. Jaume Mir (PSC), que té una dedicació del 50%, cobra 27.500 € anuals. Entre tots tres sumen 126.500 €.

Pel que fa als sous, la diferència envers el 2011 està en el fet que Josep Maria Corominas, l'alcalde, tenia estipulat un sou brut de 54.642 € anuals per una dedicació del 95% i el primer tinent d'alcalde un de 36.852 € l'any. Entre els dos sumaven 91.504 €. Per això, la despesa en sous dels regidors s'apuja un 38% en aquest mandat, respecte al cartipàs del 2011. Tot plegat, tenint en compte que ara l'alcalde tindrà sou a la Diputació de Girona i a l'Ajuntament només rebrà retribucions per assistència.

Pel que fa als altres regidors, reben indemnitzacions per assistència. Són 475 € per ple, 160 € per junta de govern local, 95 € per junta de portaveus i 160 € per assistència a la comissió de coordinació de grup. Es tracta d'una ordenació que possibilita als cinc tinents d'alcaldes cobrar uns 1.700 € mensuals.

En aquesta part de les retribucions, el 2011 estaven repartides en 1.984 € al mes per al segon tinent d'alcalde, el tercer i el quart 1.666 € (uns 20.000 € l'any) i els altres regidors de l'equip de govern rebien 1.250 €. Tant llavors com ara podien combinar les indemnitzacions amb una altra feina.

Les assignacions econòmiques als grups municipals han quedat establertes en 1.485 € mensuals per CiU, 675 € per al PSC, 945 € per a ERC, 675 € per a la CUP i 405 € per a Olot en Comú.

Pel que fa al personal eventual, es va aprovar un sou de 53.950 € anuals per al gerent, el qual té estipulada una jornada de 37,51 hores setmanals. El responsable de comunicació rebrà 29.691 €. Al final del ple, l'alcalde va tenir unes paraules d'agraïment per a Oscar Cabana. Cabana serà rellevat per Mònica Font. L'altre canvi és que l'Ajuntament no ha renovat el contracte a l'empresa Undatia, propietat de Josep Puigbó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema