Les víctimes mortals de trànsit el primer semestre es dupliquen passant de 9 a 18

Els motoristes són el col·lectiu més castigat amb 9 morts, xifra que triplica els que van morir de gener a juny el 2014

04.07.2015 | 07:15
Un ciclista va morir després que l´atropellés un camioner begut i drogat a Gualta · Diari de Girona

Divuit persones han perdut la vida en accidents de trànsit a la província de Girona des de principi d´any. Una xifra que duplica les víctimes mortals del primer semestre de l´any passat, quan van perdre la vida nou persones a la xarxa viària de la demarcació.

Pel que fa al col·lectiu més castigat des de principi de 2015, es tracta del dels motoristes. En total han mort nou persones que o bé conduïen una motocicleta o hi anaven com a acompanyant. Aquest nombre de persones suposa triplicar el nombre de víctimes mortals d´aquest mateix col·lectiu del 2014, que van ser-ne tres. Les xifres són alarmants perquè durant tot el 2014 van perdre la vida 21 persones. En aquell moment suposava un 40% de persones menys que el 2013, quan van perdre la vida a les carreteres 35 persones.

Alarma per als motoristes

La dada que ja supera l´estadística de l´any passat és la de motoristes morts. Si durant tot el 2014 en van perdre la vida tres, ­enguany ja hi ha nou persones que anaven amb aquest vehicle de dues rodes que han finat a causa d´un accident de trànsit a la xarxa viària de les comarques de Girona.

Durant aquests primers sis mesos de l´any a banda de nou motoristes, també han perdut la vida sis persones que anaven amb turisme o camió. Una xifra que duplica la de l´any passat pel mateix període, quan van morir tres persones en aquest tipus d´accident de trànsit.

El Servei Català de Trànsit incideix en aquest tipus de col·lectiu per fer polítiques que frenin els accident de trànsit fatals i s´han ­engegat al llarg de l´any campanyes per evitar un final tràgic. Amb tot, insisteixen que cal seguir fent pedagogia per poder acabar amb unes xifres que a Girona malauradament estan en augment.

De fet, l´última víctima mortal en un accident de trànsit a la província es remunta a dilluns, a la matinada, quan un veí de Lloret de Mar, de 38 anys va morir en caure de la moto en una rotonda a ­Fenals. Els serveis mèdics del SEM no van poder salvar-li la vida malgrat els intents.Els sinistres viaris també s´han cobrat la vida d´un ciclista i finalment, dues persones han mort a causa d´un atropellament fatal. Aquest últim tipus d´accident de trànsit s´ha cobrat menys vides aquest 2015 que durant ­l´any passat per la mateixa època. Entre gener i juny del 2014 ja havien perdut la vida tres ­persones a causa d´un atropellament a les carreteres gironines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema