Divuit persones han perdut la vida en accidents de trànsit a la província de Girona des de principi d’any. Una xifra que duplica les víctimes mortals del primer semestre de l’any passat, quan van perdre la vida nou persones a la xarxa viària de la demarcació.

Pel que fa al col·lectiu més castigat des de principi de 2015, es tracta del dels motoristes. En total han mort nou persones que o bé conduïen una motocicleta o hi anaven com a acompanyant. Aquest nombre de persones suposa triplicar el nombre de víctimes mortals d’aquest mateix col·lectiu del 2014, que van ser-ne tres. Les xifres són alarmants perquè durant tot el 2014 van perdre la vida 21 persones. En aquell moment suposava un 40% de persones menys que el 2013, quan van perdre la vida a les carreteres 35 persones.

Alarma per als motoristes

La dada que ja supera l’estadística de l’any passat és la de motoristes morts. Si durant tot el 2014 en van perdre la vida tres, ­enguany ja hi ha nou persones que anaven amb aquest vehicle de dues rodes que han finat a causa d’un accident de trànsit a la xarxa viària de les comarques de Girona.

Durant aquests primers sis mesos de l’any a banda de nou motoristes, també han perdut la vida sis persones que anaven amb turisme o camió. Una xifra que duplica la de l’any passat pel mateix període, quan van morir tres persones en aquest tipus d’accident de trànsit.

El Servei Català de Trànsit incideix en aquest tipus de col·lectiu per fer polítiques que frenin els accident de trànsit fatals i s’han ­engegat al llarg de l’any campanyes per evitar un final tràgic. Amb tot, insisteixen que cal seguir fent pedagogia per poder acabar amb unes xifres que a Girona malauradament estan en augment.

De fet, l’última víctima mortal en un accident de trànsit a la província es remunta a dilluns, a la matinada, quan un veí de Lloret de Mar, de 38 anys va morir en caure de la moto en una rotonda a ­Fenals. Els serveis mèdics del SEM no van poder salvar-li la vida malgrat els intents.Els sinistres viaris també s’han cobrat la vida d’un ciclista i finalment, dues persones han mort a causa d’un atropellament fatal. Aquest últim tipus d’accident de trànsit s’ha cobrat menys vides aquest 2015 que durant ­l’any passat per la mateixa època. Entre gener i juny del 2014 ja havien perdut la vida tres ­persones a causa d’un atropellament a les carreteres gironines.