L'altra millor nota de la selectivitat a Girona

Una alumna del Batxillerat Internacional de l'Institut Jaume Vicens Vives, Mar Jovaní Albalat, va aconseguir el mateix 9,7 que va treure Jan Baserba, dels Maristes. La noia és de Castelló de la Plana i la consecució d'una beca Cims+Selex la va portar a estudiar a Girona.

05.07.2015 | 07:14
L'altra millor nota de la selectivitat a Girona

La millor nota de la selectivitat a Girona va ser un 9,7 i la va aconseguir un estudiant dels Maristes, Jan Baserba. Però l´alumna d´un altre institut gironí, el Jaume Vicens Vives, va obtenir exactament la mateixa qualificació a les Proves d´Accés a la Universitat (PAU). Es tracta de Mar Jovaní Albalat. La diferència està en què, tot i estudiar a Girona des de fa dos anys, aquesta noia és de la ciutat valenciana de Castelló de la Plana.
Una beca de la Fundació Privada Cellex (Cims+Cellex) per cursar el Batxillerat Internacional especialitzat en ciència i matemàtiques va ser el que la va portar a Girona. Tan sols el Vicens Vives i un centre barceloní ofereixen aquestes beques, per a les quals només hi ha 12 places, i Jovaní en va aconseguir una. Per aquest motiu, ara fa dos cursos, la noia es va instal·lar en una residència d´estudiants de Girona amb l´objectiu de cursar un Batxillerat Internacional que ahir va descriure com «una experiència amb molt d´estrès, molta feina i molt d´esforç, però molt positiva –va remarcar– perquè només pel fet d´estar a fora aprens moltes coses». Mar Jovaní va completar el Batxillerat amb una nota mitjana de 9 punts, que amb la selectivitat va superar.

Però les PAU no eren la seva única preocupació, ja que, dies abans de fer-la –el 29 de maig–, l´alumna es va haver d´afrontar a sis hores d´exàmens a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), com a requisit imprescindible per poder-hi cursar la doble carrera de Matemàtiques i Enginyeria física. L´estudiant del Vives també va superar aquesta selecció –per a la qual, va explicar, la va ajudar haver participat en olimpíades científiques– i el curs vinent podrà iniciar la formació universitària que desitjava.

Fins que arribi el moment, Mar Jovaní torna a ser a casa, a Castelló de la Plana, i s´ha proposat treure´s el carnet de conduir aquest juliol. Després, té prevista una estada de ciència a Dinamarca.

Dos anys a Girona –amb visites periòdiques a la família, que l´exigència de l´últim curs de Batxillerat van limitar a un cop al mes– han creat vincles entre Mar Jovaní i la ciutat, així com amb els companys de classe. «M´ha agradat viure a Girona» –excepte pel fred de l´hivern–, diu ara, i assenyala el casc antic com el seu lloc preferit perquè «quan vas pels carrerons no saps si estàs en una capital de província o en un poble de 400 habitants».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema