L'onada de calor no dóna treva i els vilatans de Roses i Portbou van tenir una nit i matinada complicada perquè els termòmetres van arribar a superar els 21 graus. En el cas de Roses, es va assolir una mínima de 21,5 graus mentre que a Portbou es va arribar als 23,9 durant la matinada, cosa que va comportar una forta xafogor arran de costa. Els 20 graus es van assolir gairebé en moltes localitats de l'Alt Empordà com Navata, Darnius però també a Banyoles amb 19,6 graus.

La mínima més baixa del dia la van registrar a l'estació meteorològica de l'aeròdrom de Das. En aquest punt del Pirineu es va assolir una mínima de 8,3 graus. Mentre que la màxima del dia va arribar fins als 32,6 graus.

Si a Roses de nit van tenir 21,5 graus de mínima, de dia, el termòmetre no va pas pujar massa respecte a altres pobles de la zona, només es va arribar a 29,9 graus de màxima. El lloc on es va assolir una màxima més alta va ser a la ciutat d'Olot, el termòmetre va marcar 35,9 graus. D'altres punts on els registres també van superar els 34 graus són Navata, Girona, Darnius, Anglès, Banyoles o Fornells de la Selva.

La previsió és que durant el cap de setmana segueixi el temps assolellat i calorós i que s'accentuï. De fet avui es preveu que en localitats de l'interior es pugui arribar a registres de 40 graus. Aquesta onada de calor durarà, com a mínim, fins al 9 de juliol però els meteoròlegs no veuen pluja a la vista en els propers dies. Així doncs, el juny es va tancar amb altes temperatures i el juliol, com a mínim fins a la setmana que ve serà ben calorós.

Pantans amb menys aigua

Les reserves dels pantans han patit un descens en el darrer mes, fruit de la falta de pluges, l'augment de les temperatures i l'increment de les demandes típic de l'estiu. L'embassament de Darnius - Boadella (Alt Empordà) està al 80%, amb 49 hectòmetres cúbics emmagatzemats. Tot i que en el darrer mes ha registrat un descens de reserves, està en millor situació que fa un any, quan es trobava al 63% amb 38 hectòmetres cúbics. En canvi els embassaments del Ter -Sau i Susqueda- estan al 86% -342 hm3-, tres punts i 12 hectòmetres cúbics més que fa un any i són dos pantans que es mantenen.