Vuit candidats del PSC per liderar al Parlament, Congrés i Senat

Hi ha tres possibles caps de llista per a la cambra catalana i cinc entre els dos òrgans de l'Estat

05.07.2015 | 07:14

La Federació del PSC de les comarques gironines va tancar ahir la presentació de candidatures per ser cap de llista al Parlament, al Congrés i al Senat. Per als comicis del 27-s, opten a anar de número 1 a la demarcació l'exalcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, el senador Rafel Bruguera i la membre de l'Agrupació de Girona Maite Guerrero. Pel que fa al Congrés dels Diputats, Àlex Sáez vol tornar a repetir i encapçalar la candidatura per Madrid. El lloc li disputaran l'exalcalde de l'Escala Estanis Puig, que aquest 2015 no s'ha tornat a presentar, a més del secretari d'organització del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà. L'elecció dels candidats es farà el 20 de juliol.

El termini per presentar candidatures es va acabar a la mitjanit. Així, sinó hi ha hagut cap sorpresa de darrera hora i no s'ha incorporat cap nom més, el PSC ja va fer públics ahir al vespre els que ha rebut fins ara. A totes tres cambres es disposa de més d'una candidatura per encapçalar la llista dels socialistes per Girona.

Per anar de número 1 al Parlament, s'han postulat la fins ara alcaldessa de Palamós Teresa Ferrés, que ha governat el municipi durant els tres darrers mandats; a més d'ella, també han presentat candidatura el senador Rafel Bruguera i la membre de l'Agrupació de Girona Maite Guerrero.

En el cas de les eleccions estatals, per encapçalar la llista per Girona al Congrés també s'han rebut tres candidatures. Una és per part de l'actual diputat, Àlex Sáez. L'altra és la del fins ara alcalde de l'Escala Estanis Puig, que aquest passat 24-M va decidir no tornar-se a presentar. Finalment, també opta a ser candidat el secretari d'organització del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà.

Al Senat hi concorre la secretària d'igualtat de l'executiva de la federació, Cristina López, i el primer secretari de les joventuts socialistes gironines, Daniel Arbó.

A partir d'ara, un cop es tanqui el termini, s'obrirà un nou període del procés de primàries. Fins al 17, els candidats s'aniran reunint amb les agrupacions socialistes de la demarcació per exposar les seves propostes. Tot plegat, amb vista al proper 20 de juliol, que serà quan l'assemblea de la federació socialista gironina, on tots els militants tindran dret a vot, escollirà els candidats definitius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema