Des de l'any 2003 que els termòmetres de Banyoles no registraven una temperatura tan alta com la d'ahir. Els habitants de la capital del Pla de l'Estany van veure com, a causa de l'onada de calor, el termòmetre assolia els 40ºC, lluny dels 34 de divendres. Es tracta del cinquè rècord absolut de temperatura màxima assolida a Banyoles en els últims 100 anys, segons el meteoròleg Enric Estragués. La calor, a més, tampoc va donar treva als habitants de Santa Coloma, on es van assolir els 38ºC, Girona, amb 37,9ºC, i Vilablareix amb 37,8ºC. A la comarca de l'Alt Empordà es van registrar temperatures que també sobrepassaven els 35ºC . A Darnius es va arribar a 37,4ºC, mentre que a Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià es van assolir els 37ºC.

Al Baix Empordà la màxima la va registrar la Bisbal d'Empordà, amb 37,5ºC, seguit de la Tallada de l'Empordà i Torroella de Montgrí, on els termòmetres assenyalaven els 36,9ºC. Al Ripollès, només Sant Pau de Segúries sobrepassava els 30 graus amb 31,2ºC, mentre que a la Garrotxa ho feia tant a Olot -35ºC- com a la Vall d'en Bas -32,6ºC-. La Cerdanya també registrar altes temperatures, com la de Das, amb 30,4ºC.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) recomana prudència davant la intensificació de l'onada de calor d'aquest cap de setmana.

A causa de la intensa calor, l'augment de risc d'incendi forestal arribava ahir a 22 comarques catalanes, incloses les gironines. Les zones amb més risc de foc se situen a la franja litoral i prelitoral i les urbanitzacions situades en zona boscosa o prop de zones arbrades. Des de la DGPC recomanen no llençar burilles encara que semblin apagades, tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor i beure força líquids.