Mascort relleva Rufí com a president d'ERC a Girona amb un suport del 95%

Uns 220 militants van avalar la candidatura de l'alcalde de Vilablareix, l'única presentada

06.07.2015 | 07:26
Un moment de la votació republicana a la Coma Cros de Salt.

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, va ser escollit ahir nou president d'ERC a les comarques gironines durant el Congrés Regional celebrat a la Coma Cros de Salt, on es van reunir al voltant de 220 militants. A l'assemblea hi van assistir la major part de càrrecs electes d'ERC a la demarcació de Girona. Els estatuts marquen que l'elecció s'ha de fer cada quatre anys.

La candidatura de Mascort, que va ser la única presentada, va rebre el suport del 95% de la militància. Un cop va resultar escollit, Mascort va destacar que la seva proposta neix de la base de la participació i, per això, vol fomentar la implicació i la participació de tothom per tal de desenvolupar el seu projecte a les comarques gironines.

L'objectiu de la feina compromesa ahir - segons va dir- serà convertir Esquerra Republicana de Catalunya en el principal instrument de la ciutadania per tal d'aconseguir un nou país: més just, més net i on tothom tingui les mateixes oportunitats.

"Per fer-ho, cal reforçar el paper dels militants, simpatitzants i amics de l'entorn d'ERC i convertir el nostre partit en el referent del diàleg, la participació activa i la coparticipació en les decisions i en l'organització del partit", va declarar.

Majoria absoluta a Vilablareix

Alcalde de Vilablareix i diputat a la Diputació de Girona, Mascort s'ha convertit en un home fort al partit. L'han avalat uns bons resultats electorals a les municipals. Va aconseguir majoria absoluta a Vilablareix.

No era, però, la primera vegada que Mascort optava a liderar el partit a la demarcació. L'any 2012 va presentar candidatura al tercer congrés regional d'ERC, fet al pavelló de Porqueres. Llavors no va guanyar per 42 vots. El guanyador va ser l'exalcalcalde de Torroella de Montgrí Josep Maria Rufí. Llavors, l'objectiu era recuperar l'espai perdut a les ciutats grans i mitjanes a les eleccions del 2011 i enfortir el municipalisme com a eina per aconseguir la independència. Ara, caldrà seguir creixent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema