L'Ajuntament d'Olot obrirà un portal a internet per mostrar les dietes i els quilometratges dels regidors. Segons va explicar l'alcalde, Josep Maria Corominas, en el darrer ple, el portal estarà obert abans de l'1 de gener. L'alcalde va explicar que s'anomenarà "portal de la transparència" i que l'obriran perquè així els ho demana la llei.

Es tracta de la Llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern. La normativa regula i garanteix la transparència de l'activitat pública i el dret d'accés dels ciutadans a la informació i la documentació públiques. Va ser aprovada el 19 de desembre del 2014 pel Parlament de Catalunya. Per tal de dur a terme l'aplicació de la llei, l'Ajuntament va aprovar la creació de la regidoria de Participació, Transparència i Govern Obert, de la qual Núria Fité és responsable.

Corominas va exposar l'obertura del portal de la transparència en el decurs del debat sobre les delegacions de la junta de govern local. "Quan es parla de dietes i quilometratges -va demanar Mireia Tresserras (CUP)-, ens interessaria saber els imports que s'hi dedica cada mes". I va continuar: "Ens semblaria interessant que la gent reconegui les indemnitzacions percebudes en l'exercici del seu càrrec". Tresserras, finalment, també, va demanar: "Si, a més, poguéssim publicar les declaracions de renda com han fet els parlamentaris dels seus grups ja seria perfecte". L'alcalde va respondre: "Totes les peticions que ens han fet, jo crec, que estan explicitades a la Llei de transparència que ha d'estar activa l'1 de gener".

Les dietes i la benzina van sorgir en el decurs de l'aprovació de la delegació d'àmbits de l'alcaldia i del ple a la Junta de Govern Local. L'alcalde va raonar el traspàs en base a l'agilitat dels plens. Segons ell, Olot sempre s'ha caracteritzat per unes sessions curtes i amb un debat dinàmic.

Pel que fa als traspassos, va indicar que es tracta de treure tràmits burocràtics del ple. Va posar d'exemple els plens per a l'aprovacó de les juntes electorals. "Quan hi hagi eleccions - va raonar- que hagin de fer un ple de només dos minuts, perquè quan vinguin aquí premin un botó i el sorteig es faci automàticament". Va afegir: "Crec que això no té cap sentit".

A més, va exposar l'acreditació i nomenament de les persones que prenen la condició de voluntaris de protecció civil. O, d'altra banda, va assenyalar: "Cada vegada que algú aprovava l'examen de protecció civil venia al ple ". Va opinar: "Em sembla que això es bastant inútil". Així doncs, va considerar: "El millor és que aquests temes passin a la Junta de Govern i es tractin entre setmana". Esquerra va considerar lògics els raonaments de Corominas. La CUP, en canvi, va dir que el seu model de gestió passa per discutir el màxim de coses al ple.

Regidoria de gent gran

A més de la regidoria Participació, Transparència i Govern Obert, l'Ajuntament ha creat la regidoria de Gent Gran La seva responsable és Mercè Traveria (PSC). En el temps que va estar a l'oposició va reclamar el retorn a la gent gran de l'Espai l'Ideal. Fins al 2012, l'actual espai per a joves havia esta el Casal de Jubilats Sant Jordi. No obstant, el canvi de polítiques socials de la fundació Catalunya-La Pedrera va propiciar que l'antic casal de jubilats es convertís en un local per joves que, fins i tot, acull l'Oficina Jove de la Garrotxa. Amb l'entrada al govern, la peticions de Traveria pel retorn del local a la gent gran prenen més força.