Dipsalut activa una aplicació que localitza els desfibril·ladors

Els aparells més propers es poden trobar, saber com arribar-hi i utilitzar-los a través dels telèfons mòbils i de tauletes Deacat

08.07.2015 | 07:20
Dipsalut activa una aplicació que localitza els desfibril·ladors

L'organisme de salut pública de la Diputació de Girona, Dipsalut, ha creat l'aplicació per a mòbils i tauletes Deacat que permet localitzar el desfibril·lador més proper i indica com arribar-hi. A més, facilita la trucada al 112 i dóna instruccions per atendre la persona que ha patit l'aturada cardíaca i per utilitzar el desfibril·lador de manera adequada.

L'aplicació es pot descarregar gratuïtament des de les plataformes AppStore i GooglePlay. També es podrà descarregar des del codi QR, que es difondrà a través de diversos canals.

Actualment, Deacat localitza el mig miler de desfibril·ladors fixos, els que hi ha a dins de columnes taronges a places, carrers i façanes d'equipaments, implantats per Dipsalut als municipis de les comarques gironines.

Deacat preveu dos tipus d'ús: el de consulta i el d'emergència. L'opció de consulta permet geolocalitzar els desfibril·ladors d'ús públic que Dipsalut ha implantat arreu de la demarcació de Girona -es poden buscar per municipi o per comarca-, obtenir informació sobre el programa «Girona, territori cardioprotegit» i aprendre a actuar en cas d'aturada cardíaca tot utilitzant els desfibril·ladors -a través de vinyetes i d'un videotutorial. Si es tria l'opció «Tinc una emergència», la nova aplicació localitza el desfibril·lador més proper a l'usuari, dóna les pautes per actuar i facilita la trucada al número d'emergències 112.

La creació d'aquesta aplicació s'emmarca dins del programa «Girona, territori cardioprotegit» que ha suposat la implantació de 747 desfibril·ladors d'ús públic arreu de les comarques gironines -503 de fixos, 197 en els vehicles dels cossos d'emergència i 47 que l'organisme cedeix de manera temporal a entitats i ajuntaments- i que ja ha permès recuperar 24 persones que havien patit una aturada cardíaca al carrer.

Dipsalut va recordar que qualsevol persona pot fer ús dels aparells, encara que no tingui formació en la matèria, ja que són automàtics i no poden causar cap dany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema