El grup municipal d'ERC insta l'equip de govern de Sant Joan de les Abadesses a liderar dues noves comissions. Una que vetlli per la qualitat de vida, i una segona que englobi tots els mitjans i xarxessocials dels quals disposa i comunica l'ajuntament. La proposta es va fer la setmana passada, dins el marc de la sessió extraordinària del ple del cartipàs per la propera legislatura.

La primera proposta és la de la comissió de Qualitat de Vida, un òrgan que hauria de tindre en compte tot el cicle vital d'una persona amb la voluntat d'analitzar tot tipus de projectes i situacions tant a llarg com a curt termini. A partir d'aquesta anàlisi determinar els diferents tipus d'urgències per optimitzar recursos en l'àmbit social.

Des d'ERC es va subratllar que a Sant Joan de les Abadesses hi ha més de 200 persones a l'atur, i més de 60 famílies al llindar de la pobresa. El 30% de la població té més de 65 anys i a causa d'això el municipi contempla una població amb una piràmide d'edat invertida. Aquest predomini de persones d'avançada edat requereix de noves necessitats, alguns tenen alts graus de dependència i urgeixen de suport diari i continuat.

Per un altre costat es va demanar la creació d'una comissió de Comunicació. L'objectiu de la qual és aplegar sota un mateix paraigües els mitjans amb els quals l'Ajuntament comunica la seva activitat. Ja sigui Twitter, Facebook, revistes, canals de Youtube i la pròpia pàgina web de l'Ajuntament. S'ha proposat fer un seguiment conjunt de les necessitats comunicatives del consistori com a nou òrgan de transparència i voluntat de govern.

El portaveu i regidor del grup municipal d'ERC, Sergi Albrich va apuntar que «Davant la situació social del nostre municipi, l'ajuntament no pot ser-ne un espectador més». També va dir que «S'ha de liderar, conjuntament amb tots els grups polítics amb representació al plenari, altres forces polítiques municipals i agents econòmics i socials, l'establiment de mesures per treballar de forma conjunta per reconduir aquesta situació».