La separació de Convergència i Unió ha provocat uns quants canvis d'alts càrrecs de la Generalitat. Jordi Aurich, que ocupava la responsabilitat de director general de Protecció Civil, ha estat substituït per Joan Delort. Tot i això, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publicava ahir una resolució que cessava Aurich com a director dels Serveis Territorials a Girona del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (amb data 1 de juliol). L'anunci del DOGC cridava l'atenció perquè Aurich havia deixat aquest càrrec a principis del 2013, quan va assumir la direcció de Protecció Civil. A més, el DOGC havia publicat dijous de la setmana passada el cessament d'Aurich com a director general de Protecció Civil del Departament d'Interior (amb data 30 de juny).

Per aclarir aquesta complexitat administrativa, el Departament d'Agricultura va explicar ahir que aquest doble cessament en dos dies es deu al tipus de plaça que tenia Aurich. Així, Aurich va entrar en situació de «serveis especials» de la plaça de director dels Serveis Territorials d'Agricultura a Girona quan va ser nomenat director de Protecció Civil. Per tant, com que el 30 de juny va cessar del càrrec de director de Protecció Civil, «teòricament» li hauria pertocat retornar a la plaça de director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura a Girona.

Malgrat tot, com que la intenció d'Aurich és reingressar a la Diputació de Girona -on disposa d'una altra plaça-, també se'l va cessar dels Serveis Territorials d'Agricultura. Això, segons el mateix Departament, tenint en compte que a Girona el càrrec de director dels Serveis Territorials d'Agricultura es troba ocupat -des de la marxa d'Aurich- per Vicenç Estanyol. En aquesta línia, el Departament va recordar ahir que Estanyol ha estat reconfirmat en el seu càrrec pel nou conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta.

Tot plegat posa en evidència la complexitat burocràtica de l'administració quan, a efectes pràctics, Aurich simplement ha deixat de ser el director general de Protecció Civil.