Una avaria fortuïta va deixar ahir a la tarda sense llum un total de 765 abonats de cinc municipis gironins. Segons va informar la companyia Endesa, l'alteració del servei va començar a tres quarts de quatre de la tarda a causa d'una incidència amb el cable subterrani que surt des de la subestació de Mas Xirgu. Això va deixar un tall en el subministrament d'electricitat a aquests més de 700 abonats de Girona, Fornells de la Selva, Riudellots, Vilablareix i Aiguaviva.

Al cap de 52 minuts de l'inici de l'avaria, el nombre de clients afectats es va reduir a 130 abonats. Finalment, a dos quarts de sis de la tarda, Endesa ja va poder donar per finalitzada la incidència. Per tant, per a alguns clients l'avaria va durar prop de dues hores. Tot plegat, segons la companyia, a causa del problema amb el cable del subministrament de la subestació de Mas Xirgu de Girona.

Estació a les fosques

En paral·lel, l'estació de tren de Girona també va patir dilluns a la nit una incidència elèctrica, quan va «saltar» l'automàtic. Així, no compartia cap tipus de relació amb l'avaria d'ahir a la tarda. En aquest cas es va tractar d'una afectació «puntual», tal com va assenyalar Adif. Aquesta incidència es va detectar dilluns a dos quarts d'onze de la nit i es va allargar fins al cap d'una hora, a dos quarts de dotze.

Això va provocar que tant el vestíbul de l'estació com l'andana de les línies de tren convencional es quedessin a les fosques. Adif va explicar que l'equip tècnic es va posar a treballar de seguida en la incidència, per activar la línia que l'automàtic havia fet «saltar».